Streda 18. 09. 2024 23:43:01 | Meniny má Eugénia

V obci Mútne, v okrese Námestovo, došlo k tragédii. Na snežnom skútri sa prevrátil 45-ročný muž a ten ho zavalil

Včera vo večerných hodinách v katastri obce Mútne, okres Námestovo, sa počas poobednej jazdy na snežnom skútri prevrátil 45-ročný muž, občan Poľskej republiky. Utrpel zranenia nezlučiteľné so životom.

Gabriela Kvasnicová|13. január 2024|10:19:14

Zdroj: Facebook/Polícia SR - Žilinský kraj

Súvisiaci článok
Vážne nehody v Žilinskom kraji. V Rabči bolo zranené len 10-ročné dievča, búralo sa aj v Martine
Čítajte viac >

„Šetrením bolo zistené, že občan Poľskej republiky sa počas poobednej jazdy na snežnom skútri dostal do nedostupného terénu, kde sa z doposiaľ nezistených príčin prevrátil. Skúter zavalil vodiča, následkom čoho utrpel zranenia nezlučiteľné so životom,“ informuje Polícia slovenskej republiky na sociálnej sieti

„V neskorých večerných hodinách 12. januára sa s Horskou záchrannou službou spojili poľskí záchranári GOPR (verejná poľská záchranárska organizácia) z Beskýd, ktorí oznámili nehodu snežného skútra na slovenskej strane Oravských Beskýd, neďaleko hraníc. Na miesto smerovala skupina horských záchranárov z Oblastného strediska HZS Západné Tatry – Zverovka,“ informuje o tragickej nehode Horská záchranná služba.

Záchranári dopĺňajú, že GOPR kontaktovala manželka zraneného muža so žiadosťou o pomoc. Uviedla, že sa s ním nevie skontaktovať. Poľskí záchranári pri pátraní na základe získaných informácií našli stopu snežného skútra a následne aj miesto nehody – horský teréne pod masívom Pilska.

„Muž pravdepodobne jazdil na snežnom skútri po strmom svahu a vozidlo sa na neho prevrátilo. Poľskí záchranári nachádzajúci sa ako prví na mieste zahájili rozšírenú resuscitáciu, no aj napriek ich maximálnemu úsiliu sa u muža už nepodarilo obnoviť vitálne funkcie. Horskí záchranári vykonali po dosiahnutí miesta potrebné úkony a telesné pozostatky transportovali z horského terénu,“ dopĺňajú horskí záchranári.

hzs.jpg Zdroj: hzs.sk

Podľa ďalších informácií od polície obhliadajúci lekár vylúčil cudzie zavinenie. U nebohého bola nariadená súdna pitva. Poverený príslušník Obvodného oddelenia Policajného zboru Zákamenné v súvislosti s uvedenou udalosťou začal trestné stíhanie vo veci prečinu usmrtenia.

„Ďalšie okolnosti ako aj presné príčiny tragickej udalosti sú predmetom prebiehajúceho vyšetrovania," dopĺňa polícia.


Súvisiaci článok
Terchovskí policajti si vyslúžili poďakovanie. Pomohli vytlačiť auto do kopca
Čítajte viac >

Zdieľať článok

Ďakujeme, že nás čítate. V prípade, že ste našli v článku chybu, napíšte nám na redakcia@sp21.sk

Lock-icon

Pre pridávanie komentárov do diskusie sa musíteprihlásiť