Piatok 18. 10. 2024 00:05:55 | Meniny má Lukáš

Policajti v Žilinskom kraji prehľadávajú súdy. Neznámy muž nahlásil bombu (AKTUALIZOVANÉ)

Žilinskí policajti na sociálnej sieti informujú, že prijali na tiesňovej linke hovor od neznámej osoby, ktorá uviedla, že na súde je bomba.

Radka Kostánová|11. január 2024|11:49:03

Zdroj: Facebook/Polícia SR - Žilinský kraj

Súvisiaci článok
Terchovskí policajti si vyslúžili poďakovanie. Pomohli vytlačiť auto do kopca
Čítajte viac >

Policajti zo Žilinského kraja na sociálnej sieti uviedli, že prijali na tiesňovej linke hovor od neznámej osoby, ktorá uviedla, že na súde je bomba.

„Operačné stredisko prijalo ihneď opatrenia a vzhľadom k tomu, že oznamovateľ neuviedol sídlo konkrétneho súdu, operačný dôstojník vyrozumel všetky krajské mestá na území Slovenska," doplnili.

Polícia zo Žilinského kraja vyslala na jednotlivé súdy policajné hliadky a z bezpečnostných a preventívnych dôvodov vydala pokyn na evakuáciu dotknutých budov.

„Na mieste sú policajní pyrotechnici so psami špecialistami na vyhľadávanie výbušnín, ktorí v týchto chvíľach vykonávajú pyrotechnické prehliadky," dodali.

Aktualizované 11. januára 16:55

Policajti na sociálnej sieti informovali, že vykonali prehliadky jednotlivých súdov, našťastie, s negatívnymi výsledkami. Dodali však, že vyšetrovateľ Okresného riaditeľstva Policajného zboru v Žiline začal vo veci trestné stíhanie pre trestný čin šírenia poplašnej správy. Z toho dôvodu policajti vyhodnocujú všetky informácie smerom k osobe volajúceho a k motívu jeho konania.


Súvisiaci článok
Január je každoročne venovaný štítnej žľaze. Vedeli ste, aké sú prejavy tohto ochorenia?
Čítajte viac >

Zdieľať článok

Ďakujeme, že nás čítate. V prípade, že ste našli v článku chybu, napíšte nám na redakcia@sp21.sk

Lock-icon

Pre pridávanie komentárov do diskusie sa musíteprihlásiť