Štvrtok 19. 09. 2024 08:13:32 | Meniny má Konštantín

55-ročná turistka spadla z Veľkého Rozsutca. Na pomoc jej prišlo päť horských záchranárov

Krátko pred poludním v nedeľu 31. decembra sa s Horskou záchrannou službou skontaktoval turista, ktorý nahlásil pád 55-ročnej slovenskej turistky z Veľkého Rozsutca v Malej Fatre.

Radka Kostánová|31. december 2023|16:45:46

Zdroj: hzs.sk

Súvisiaci článok
Malý srnček sa opäť zasekol v plote. Poľovníci dúfajú, že sa tentokrát už poučil (VIDEO)
Čítajte viac >

V nedeľu 31. decembra krátko pred poludním sa s Horskou záchrannou službou skontaktoval turista, ktorý nahlásil pád 55-ročnej slovenskej turistky z Veľkého Rozsutca v Malej Fatre. Informovali o tom horskí záchranári na oficiálnom webe.

„Turistka sa pošmykla na turistickom chodníku pod vrcholom. Po približne 100-metrovom páde utrpela úraz hlavy v oblasti tváre, úraz hornej končatiny v oblasti ramena, a tiež poranenie dolnej končatiny. Napriek nebezpečnému pošmyknutiu ostala pri vedomí a po páde nebola v kritickom stave. Na pomoc odišlo žene päť horských záchranárov a o súčinnosť bola požiadaná posádka VZZS zo Žiliny. Pre nepriaznivé poveternostné podmienky, silný nárazový vietor, nebolo možné pacientku vyzdvihnúť z terénu leteckou technikou priamo z miesta nehody," priblížili nehodu.

Obrazok-WhatsApp-2023-12-31-o-15.10.41_39b920a5.jpg Zdroj: hzs.sk

Ďalej dodali, že posádka vrtuľníka vyviezla postupne dve skupiny záchranárov Horskej záchrannej služby do sedla Medziholie, odkiaľ pokračovali pozemne. 65-ročnú turistku po príchode ošetrili, zateplili a transportovali ju za pomoci nosidiel UT2000 do sedla Medziholie, odkiaľ ju leteckí záchranári previezli do nemocnice v Žiline na ďalšie ošetrenie.


Súvisiaci článok
Horskí záchranári pomáhali pod Veľkým Chočom dvom turistom
Čítajte viac >

Zdieľať článok

Ďakujeme, že nás čítate. V prípade, že ste našli v článku chybu, napíšte nám na redakcia@sp21.sk

Lock-icon

Pre pridávanie komentárov do diskusie sa musíteprihlásiť