Sobota 11. 05. 2024 20:14:09 | Meniny má Blažena

Viete, ako si zabezpečíte šťastie na celý nasledujúci rok? Musíte urobiť túto jednu vec

Hovorí sa, že bozk od hasiča na Silvestra prinesie žene šťastie na celý nasledujúci rok. Ako informovali hasiči na svojom Facebookovom profile, ide o poveru, ktorá sa rozšírila na konci 19. storočia vo Francúzsku.

Radka Kostánová|31. december 2023|18:30:35

Ilustračné foto. Zdroj: Pinterest/Ashley Kimball

Súvisiaci článok
Opatrnosti nikdy nie je dosť: Hasiči varujú pred rizikami pyrotechniky
Čítajte viac >

Hasiči sú hrdinovia na celom svete. Predstavujú zosobnenie, odvahy, mužnosti, sily, láskavosti a obetavosti. Zástupcovia Záchrannej brigády Hasičského a Záchranného Zboru Žilina sa na Facebooku podelili o jednu usmievavú zaujímavosť. Vedeli ste, že bozk od hasiča na Silvestra prinesie žene šťastie na celý nasledujúci rok? Podľa hasičov ide o poveru, ktorá sa rozšírila na konci 19. storočia vo Francúzsku.

„Hasičský bozk začali so šťastím spájať francúzske herečky na prelome storočí. Verili napríklad, že pokiaľ sa im podarí počas silvestrovských osláv vylákať bozk od odvážneho bojovníka s ohňom, v novom roku budú obsadené do tých najlepších hereckých úloh. Nie je záhadou, prečo sa táto povera šíri medzi hasičmi dodnes,“ priblížili v príspevku.

Bohužiaľ, bozk od hasiča prináša šťastie iba ženám. Ak ste manželkou hasiča, očividne ste sa narodili pod šťastnou hviezdou.

„Mnohé manželky, snúbenice či priateľky sa však dnes polnočného bozku od svojich hasičov nedočkajú. Spolu s policajtami a záchranármi budú totiž v službe pripravení zasiahnuť tam, kde to bude potrebné,“ doplnili.

Príslušníci všetkých záchranných zložiek očakávajú výrazné zvýšenie počtu výjazdov, a to najmä kvôli oslavám, alkoholu a zábavnej pyrotechnike.


Súvisiaci článok
Redakcia Žilina SP21 vám želá šťastný nový rok 2024
Čítajte viac >

Zdieľať článok

Ďakujeme, že nás čítate. V prípade, že ste našli v článku chybu, napíšte nám na redakcia@sp21.sk

Lock-icon

Pre pridávanie komentárov do diskusie sa musíteprihlásiť