Pondelok 16. 09. 2024 03:53:31 | Meniny má Ľudmila

Návštevníci vianočných trhov podporili kúpou Primátorského punču dve nadácie mesta Žilina. Vyzbieraná suma predstavuje takmer 1 200 eur

Súčasťou žilinských vianočných trhov na Mariánskom námestí bol aj tento rok tradičný stánok s Primátorským punčom, ktorý ste mali možnosť navštíviť v dňoch 14. a 15. decembra 2023.

Juliana Krčulová|20. december 2023|11:45:31

Zdroj: zilina.sk

Súvisiaci článok
Neuveriteľných 52 rokov pracuje v žilinskej nemocnici. Pani Elena jej zasvätila celý profesijný život
Čítajte viac >

Návštevníci podporili jeho kúpou projekty a aktivity Žilinskej komunitnej nadácie a Nadácie mesta Žilina. Celková vyzbieraná suma predstavuje 1 197,42 eur. Médiá o tom informovala Katarína Gazdíková, vedúca odboru komunikácie a vzťahov s verejnosťou mesta Žilina.

„Voňavý vianočný punč za dobrovoľný príspevok ponúkal tento rok aj sám primátor Peter Fiabáne, spolu so zamestnancami mestského úradu. K punču boli ponúkané aj ručne vyrábané a zdobené medovníčky, ktoré vyčarili úsmev na tvári nie len deťom, ale aj dospelým,“ priblížila Gazdíková s tým, že alkoholický alebo nealkoholický punč si mohli návštevníci tento rok vychutnať aj zo smaltovaného hrnčeka, s vianočným motívom a nápisom Žilina, ktorý sa predával spolu s nápojom alebo samostatne.

Išlo o limitovanú edíciu kvalitných hrnčekov, ktoré potešili nejedného zberateľa.

53409676591_388245ce3e_c.jpg Zdroj: zilina.sk

„Aj podujatie, akým je toto nám ukazuje, koľko dobrých ľudí máme okolo seba. Ďakujem všetkým, ktorí sa zastavili, zakúpili si náš vianočný punč a tým prispeli na správnu vec. Mestské nadácie robia dôležitú prácu, ktorú oceňujem a som rád, že aj týmto spôsobom ich môžeme prezentovať a podporovať,“ uviedol primátor Peter Fiabáne.

Gazdíková dodala, že sa vyzbieralo presne 1 197,42 eur, ktoré poputujú do Žilinskej komunitnej nadácie a Nadácie mesta Žilina (do každej nadácie suma vo výške 598,71 eur). „Žilinská komunitná nadácia podporuje rozvoj športovej infraštruktúry v meste Žilina a Nadácia mesta Žilina pomáha zdravotne postihnutým seniorom, chorým a bezmocným občanom,“ uzavrela vedúca odboru komunikácie a vzťahov s verejnosťou mesta Žilina.


Súvisiaci článok
Solárne prístrešky na Kostolnej ulici zvýšia komfort a bezpečnosť cestujúcich v Rajci
Čítajte viac >

Zdieľať článok

Ďakujeme, že nás čítate. V prípade, že ste našli v článku chybu, napíšte nám na redakcia@sp21.sk

Lock-icon

Pre pridávanie komentárov do diskusie sa musíteprihlásiť