Streda 04. 09. 2024 09:53:19 | Meniny má Rozália

Solárne prístrešky na Kostolnej ulici zvýšia komfort a bezpečnosť cestujúcich v Rajci

Mesto Rajec získalo podporu na výstavbu a modernizáciu dvoch solárnych autobusových prístreškov na Kostolnej ulici. Prístrešky ponúkajú osvetlenie, nabíjanie a bezpečnosť cestujúcim.

Juliana Krčulová|20. december 2023|08:45:13

Zdroj: rajec.info

Súvisiaci článok
V Žilinskom kraji pribudlo 84 nových autobusov. Spĺňajú požiadavky na ekologickú prevádzku
Čítajte viac >

Projekt „Výstavba a modernizácia autobusových zastávok na Kostolnej ulici v meste Rajec“ bol realizovaný mestom Rajec s podporou Miestnej akčnej skupiny Rajecká dolina. Informovala o tom Lucia Rybárová z oddelenia strategického rozvoja mesta Rajec v najnovšom vydaní mesačníka mestského úradu.

„Realizované boli dva solárne autobusové prístrešky na Kostolnej ulici v celkovej hodnote viac ako 26-tisíc eur. Miera príspevku predstavovala 95 % výdavkov,“ priblížila Rybárová s tým, že v smere na Prievidzu došlo k modernizácii zastaralého a technicky nevyhovujúceho prístrešku pri autobusovej zastávke, ktorý bol nahradený novým solárnym prístreškom.

Bez názvu.jpg Zdroj: rajec.info

Ďalej uviedla, že osvetlenie prístrešku a priestoru zastávky, nasvietenie reklamných bannerov a LED panelov je zabezpečené práve solárnymi panelmi. „K dispozícii je káblové aj indukčné nabíjanie. Technické riešenie zodpovedná súčasným štandardom a požiadavkám na kvalitu a bezpečnosť,“ doplnila.

Rovnaké možnosti a vlastnosti ponúka podľa jej slov aj prístrešok v smere na Žilinu, pri Mestskej krytej tržnici. „V tomto smere bol vybudovaný nový autobusový prístrešok pri zastávke autobusov. Realizované zastávky sú energeticky úsporné, zodpovedajú súčasným trendom v oblasti bezpečnosti a technického riešenia,“ uzavrela Rybárová.

Bez názvu3.jpg Zdroj: rajec.info


Súvisiaci článok
Prezidentka vymenovala za rektora Akadémie ozbrojených síl Aurela Sabóa
Čítajte viac >

Zdieľať článok

Ďakujeme, že nás čítate. V prípade, že ste našli v článku chybu, napíšte nám na redakcia@sp21.sk

Lock-icon

Pre pridávanie komentárov do diskusie sa musíteprihlásiť