Utorok 17. 09. 2024 22:00:13 | Meniny má Olympia

42-ročný Žilinčan jazdil po meste opitý aj napriek zákazu viesť motorové vozidlá

Opitý Žilinčan jazdil po Žiline vo večerných hodinách napriek tomu, že má zákaz viesť motorové vozidlá. Teraz čelí obvineniu z prečinu ohrozenia pod vplyvom návykovej látky a prečinu marenia výkonu úradného rozhodnutia.

Radka Kostánová|18. december 2023|11:30:04

Ilustračné foto. Zdroj: Facebook/Polícia SR - Žilinský kraj

Súvisiaci článok
Maďarskí snowboardisti uviazli na južnej strane Chopka. Na pomoc im museli prísť horskí záchranári
Čítajte viac >

Obvineniu z prečinu ohrozenia pod vplyvom návykovej látky a prečinu marenia výkonu úradného rozhodnutia čelí 42-ročný muž zo Žiliny. Informovala o tom krajská policajná hovorkyňa, Gabriela Kremeňová.

Tento 42-ročný Žilinčan v sobotu 16. decembra pár minút pred polnocou viedol v meste Žilina osobné motorové vozidlo značky Škoda. Následne bol policajnou hliadkou Okresného dopravného inšpektorátu v Žiline zastavený.

„Vodič počas kontroly nepredložil doklady potrebné na vedenie a prevádzku motorového vozidla. Lustráciou v informačných systémoch Policajného zboru bolo zistené, že obvinený muž má súdom právoplatne uložený trest zákazu činnosti viesť motorové vozidlá,“ doplnila Kremeňová.

Ďalej dodala, že sa muž podrobil aj dychovej skúške s pozitívnym výsledkom. Namerali mu 0,68 mg/l, čo je v prepočte 1,42 promile alkoholu vo vydychovanom vzduchu. Poverený príslušník Policajného zboru skrátené vyšetrovanie skončil a spis predložil prokurátorovi s návrhom na podanie obžaloby na obvineného muža.


Súvisiaci článok
Polícia upozorňuje na falošné SMS vydávajúce sa za Slovenskú poštu
Čítajte viac >

Zdieľať článok

Ďakujeme, že nás čítate. V prípade, že ste našli v článku chybu, napíšte nám na redakcia@sp21.sk

Lock-icon

Pre pridávanie komentárov do diskusie sa musíteprihlásiť