Štvrtok 19. 09. 2024 17:09:53 | Meniny má Konštantín

Maďarskí snowboardisti uviazli na južnej strane Chopka. Na pomoc im museli prísť horskí záchranári

V nedeľu 17. decembra popoludní pomáhali horskí záchranári maďarským snowboardistom, ktorí uviazli na južnej strane Chopka.

Radka Kostánová|18. december 2023|10:31:03

Zdroj: hzs.sk

Súvisiaci článok
Obchodníkov s liekmi konečne chytili. Z takého množstva si mohli vyrobiť pol tony pervitínu
Čítajte viac >

V nedeľu 17. decembra popoludní prijala Horská záchranná služba tiesňové volanie od 20-ročného maďarského snowboardistu, ktorý sa nachádzal na južnej strane Chopka v oblasti Krúpovej doliny, mimo upravenú zjazdovú trať. Bol bez zranení, ale v teréne, z ktorého bez pomoci po zotmení nedokázal zostúpiť.

Avšak, počas rozbiehania záchrannej akcie požiadali horských záchranárov prostredníctvom tiesňovej linky 112 o pomoc ďalší dvaja maďarskí snowboardisti vo veku 22 a 26 rokov, ktorí uviazli v rovnakej lokalite, ale nižšie od prvého volajúceho, s ktorým neboli nadohľad.

IMG-20231217-WA0009.jpg Zdroj: hzs.sk

„Boli to kamaráti, ktorí mu chceli ísť na pomoc, pričom sa však sami dostali do situácie, s ktorou si nedokázali poradiť. Boli síce bez zranení, no nachádzali sa bez zdroja svetla na mieste s výskytom popadaných stromov, čo im znemožňovalo ďalší postup. Na pomoc uviaznutým snowboardistom odišli horskí záchranári z Oblastného strediska HZS Nízke Tatry, ktorí ich po dosiahnutí zateplili a poskytli im snežnice, pomocou ktorých sa v sprievode záchranárov dostali z hlbokého snehu na zjazdovú trať,“ priblížili horskí záchranári na webovej stránke.

Dodali, že zo zjazdovej trate už jeden z mužov zostúpil spolu so záchranármi horskej záchrannej služby na svojom snowboarde a dvaja vyčerpanejší muži boli transportovaní snežným skútrom do Krupovej, kde bola záchranná akcia ukončená.

www20231217_182301-scaled.jpg Zdroj: hzs.sk


Súvisiaci článok
Polícia upozorňuje: Pri preprave vianočného stromčeka sa musia zachovať predpisy a pravidlá
Čítajte viac >

Zdieľať článok

Ďakujeme, že nás čítate. V prípade, že ste našli v článku chybu, napíšte nám na redakcia@sp21.sk

Lock-icon

Pre pridávanie komentárov do diskusie sa musíteprihlásiť