Štvrtok 09. 05. 2024 02:59:38 | Meniny má Roland

Rozprávka Tri zlaté dukáty bude mať premiéru na Štedrý deň. Nakrúcala sa aj na Oravskom hrade

Tri zlaté dukáty sú treťou rozprávkou Mariany Čengel Solčanskej, nakrútila ich po rozprávkových filmoch Láska na vlásku a Zakliata jaskyňa. Podľa režisérky a scenáristky je jej nová rozprávka jednoznačne najvtipnejšia.

TASR|16. december 2023|12:55:55

Zdroj: Mayo Hirc

Súvisiaci článok
Na Oravskom hrade sa nakrúcala ďalšia rozprávka. Premiéru bude mať na Vianoce
Čítajte viac >

„Aj keď pracujeme s osvedčeným rozprávkovým motívom: statočný mládenec oslobodí zakliatu devu a žijú šťastne až do smrti, podarilo sa nám spracovať ho sviežo a netradične,“ prezradila Čengel Solčanská na tohto týždňovej prezentácii noviniek RTVS.

Režisérka súhlasí, že väčšinou sa mládenci do zakliatych dievčin zamilujú na prvý pohľad, ale v prípade novej pôvodnej vianočnej rozprávky je to inak. „Hlavný hrdina je v rozpakoch. Čo si má chudobný, ale moderný chlapec túžiaci po živote v Amerike počať v roku 1900 s čudáckou slečnou patriacou správaním a rozmýšľaním do čias neskorej renesancie? Táto netradičná zápletka poskytuje množstvo humorných situácií,“ naznačuje Čengel Solčanská.

tri-zalate-dukaty-oravsky-podzamok-1-fd-dsc-5680-1-galeria.jpg Zdroj: Mayo Hirc

V jej réžii sa v rozprávke Tri zlaté dukáty, ktorú zdedila po zosnulom režisérovi Stanislavovi Párnickom, predstavia mladí slovenskí herci Katarína Krajčovičová a Ladislav Bédi. Zahrali si po boku hereckých kolegov Jozefa Vajdu, Jany Hubinskej, Michala Isteníka, Ondreja Kovaľa, Juraja Hrčku, Mariána Labudu ml., Jitky Čvančarovej, Lukáša Pelca a ďalších.

Rozprávkovú novinku uvidia diváci na Štedrý deň 24. decembra o 20:10 hodine na Jednotke.


Súvisiaci článok
V Radenovom dome v Čičmanoch pribudol salaš od rezbárskeho majstra Víta Pieša
Čítajte viac >

Zdieľať článok

Ďakujeme, že nás čítate. V prípade, že ste našli v článku chybu, napíšte nám na redakcia@sp21.sk

Lock-icon

Pre pridávanie komentárov do diskusie sa musíteprihlásiť