Utorok 17. 09. 2024 08:35:49 | Meniny má Olympia

Columbo, Poirot, Lecter a mnohí ďalší. Študenti z Ružomberka vytvorili záložky s detektívnymi motívmi

„Záložka do knihy spája slovenské školy” je celoslovenský projekt, do ktorého sa tento rok znova zapojili aj študenti strednej Školy umeleckého priemyslu v Ružomberku.

Juliana Krčulová|14. december 2023|18:30:41

Zdroj: suprk.sk

Súvisiaci článok
Herci zo seriálu Pán profesor prekvapili martinskú nemocnicu. Venovali jej výnimočný dar
Čítajte viac >

Študenti strednej Školy umeleckého priemyslu v Ružomberku sa tento rok opätovne zapojili do celoslovenského projektu s názvom „Záložka do knihy spája slovenské školy“.

Témou tohtoročného už 12. ročníka boli Hrdinovia detektívnych románov. „„Výrobný tím“ tvorili študenti II. ročníka, odbor grafický dizajn. Konkrétne Lucka Benianová, Dada Hajdučíková, Skaja Kušnírová, Zuzka Mikulová, Klaudia Mlynáriková, Klára Ondríková, Pauli Rúfusová, Marcel Dúbravec a Alex Šefranko,“ priblížila Ivana Remišová Harnošová, pedagogička zo Školy umeleckého priemyslu v Ružomberku.

phoca_thumb_l_1.jpg Zdroj: suprk.sk

Ďalej podotkla, že každý zo žiakov vytvoril minimálne tri rôzne záložky, niektorí aj viac a v rôznych prevedeniach. „Pôvodnú tému sme rozšírili o detektívne príbehy ako také. Dostali sme sa k dôkazom, typickým znakom postáv (áno, aj filmových) a všetkému, čo s pátraním súvisí. Medzi záložkami sa tak ocitol napríklad „baloňák“ poručíka Columba, hodinky pána Poirota, maska Dr. Lectera, ruka falošného hráča, čísla na označovanie stôp a tabuľa s dôkazmi, tajomné fľaše s ešte tajomnejším obsahom či kartičky s označením zosnulých. Partnerskou školou, s ktorou si v stanovenom termíne vymieňali záložky, bola tento rok Stredná odborná škola z Banskej Bystrice,“ uviedla Remišová Harnošová.

Študenti si tak na vlastnej koži vyskúšali, aké je to vytvárať produkt, nevediac pre koho, ale s úmyslom potešiť a obdarovať neznámych na inej škole.

phoca_thumb_l_3.jpg Zdroj: suprk.sk


Súvisiaci článok
Herci zo seriálu Pán profesor prekvapili martinskú nemocnicu. Venovali jej výnimočný dar
Čítajte viac >

Zdieľať článok

Ďakujeme, že nás čítate. V prípade, že ste našli v článku chybu, napíšte nám na redakcia@sp21.sk

Lock-icon

Pre pridávanie komentárov do diskusie sa musíteprihlásiť