Štvrtok 19. 09. 2024 17:57:14 | Meniny má Konštantín

Na strednom Slovensku sa môže v utorok ráno tvoriť poľadovica

Na väčšine stredného a východného Slovenska treba v utorok ráno počítať s poľadovicou. Vyskytnúť sa môže aj vietor na horách. Slovenský hydrometeorologický ústav vydal v tejto súvislosti najnižší stupeň výstrahy, informuje o tom na svojom webe.

TASR|11. december 2023|20:09:07

Ilustračná foto. Zdroj: Facebook/Horská záchranná služba

Súvisiaci článok
V Jasnej sú pre lyžiarov veľmi dobré snehové podmienky
Čítajte viac >

Výstraha prvého stupňa pred poľadovicou platí od utorkovej 12. decembra 02:00 hodine do 09:00 hodiny v celom Žilinskom kraji, Banskobystrickom kraji, vo väčšine okresov Prešovského a Košického kraja a v okresoch Považská Bystrica a Levice. „Tvorba poľadovice predstavuje potenciálne nebezpečenstvo pre ľudské aktivity,“ upozornil Slovenský hydrometeorologický ústav.

Pred vetrom na horách meteorológovia upozorňujú v Žilinskom kraji a v okresoch Banská Bystrica, Brezno a Poprad. Výstraha prvého stupňa tam platí od pondelka 22:00 hodiny do utorkovej 09:00 hodiny. Očakáva sa tam výskyt vetra, ktorý dosiahne v nárazoch rýchlosť 110 až 135 kilometrov za hodinu alebo priemernú rýchlosť 70 až 85 kilometrov za hodinu.

Zároveň v okrese Michalovce naďalej platí výstraha druhého stupňa pred povodňami, predbežne do utorka. Výstraha prvého stupňa pred povodňou platí tiež v okrese Trebišov.


Súvisiaci článok
Horskí záchranári pomáhali v sobotu na Chopku poľskej snowboardistke
Čítajte viac >

Zdieľať článok

Ďakujeme, že nás čítate. V prípade, že ste našli v článku chybu, napíšte nám na redakcia@sp21.sk

Lock-icon

Pre pridávanie komentárov do diskusie sa musíteprihlásiť