Utorok 17. 09. 2024 21:24:05 | Meniny má Olympia

Lyžiarska sezóna sa rozbieha o niečo skôr aj v Žilinskom kraji. Tento víkend bude otvorených už okolo 20 stredísk

Vďaka skoršiemu nástupu zimného počasia so snežením, sa lyžiarska sezóna na Slovensku rozbieha o niečo skôr. Už 1. decembrový víkend spúšťali prvé svahy Donovaly, Jasná, Strednica-Ždiar, Štrbské Pleso, Krahule a Ski Zábava - Hruštín, tento víkend bude otvorených už okolo 20 stredísk.

TASR|8. december 2023|11:30:44

Zdroj: Facebook/Winter Park Martinky na Martinských holiach

Súvisiaci článok
Svetový pohár v Jasnej nie je možné zrealizovať bez podpory od štátu
Čítajte viac >

Dnes štartujú vleky a lanovky na Roháčoch-Spálenej, v Bachledke a v stredisku Zerrenpach - Látky, zajtra na Martinských holiach, Podbrezinách, v Drienici, vo Vyšných Ružbachoch, ako aj v nízkotatranských areáloch Závažná Poruba, Ski centrum Demänová, Mýto pod Ďumbierom, Vyšná Boca a Telgárt pod Kráľovou hoľou. V strede týždňa sa začalo lyžovať aj v Jahodnej a na Pezinskej Babe.

Snehová vrstva je dostatočná. Ide o zmiešaný sneh - technický aj prírodný, ktorého od začiatku týždňa pripadlo nad 20 cm. Celková hrúbka snehovej vrstvy sa pohybuje od 25 do 70 cm.

Zjazdovky sa spúšťajú postupne, hlavne vo väčších areáloch. K dispozícii je 20 až 50 percent lyžiarskych svahov. Po víkende sa počet stredísk zníži - vo viacerých platí víkendový režim.


Súvisiaci článok
Zimnú sezónu na Liptove otvorili s rekordným snehovým prírastkom
Čítajte viac >

Zdieľať článok

Ďakujeme, že nás čítate. V prípade, že ste našli v článku chybu, napíšte nám na redakcia@sp21.sk

Lock-icon

Pre pridávanie komentárov do diskusie sa musíteprihlásiť