Utorok 17. 09. 2024 22:31:59 | Meniny má Olympia

Národné centrum plaveckých športov Pavla Šteinera chcú postaviť v Martine

Mesto Martin a Slovenská plavecká federácia podpísali v stredu 6. decembra memorandum o spolupráci, ktorým potvrdili zámer vybudovať v meste Národné centrum plaveckých športov Pavla Šteinera. TASR o tom informoval referent pre komunikáciu, médiá a vzťahy s verejnosťou Mestského úradu v Martine Miroslav Hamar.

TASR|7. december 2023|15:30:02

Ilustračné foto. Zdroj: martin.sk

Súvisiaci článok
Mesto Martin sa vyhlo finančným problémom za vysokú cenu. Dane sa tam prudko zvýšia
Čítajte viac >

Doplnil, že autorom štúdie stavby je tím pod vedením Jána Gustiňáka. „Plavecké centrum by malo vyrásť na mieste súčasného kúpaliska. Celkový rozpočet stavby by mal byť 20 miliónov eur a na jej financovaní by sa mali podieľať rovnakou sumou mesto a Slovenská plavecká federácia prostredníctvom Fondu na podporu športu. Mesto chce na tento projekt využiť európske prostriedky z územia udržateľného mestského rozvoja," uviedol.

Podpis memoranda o spolupráci je pre Martin podľa primátora Jána Danka skvelým mikulášskym darčekom. „Práve vďaka podpore a aktivite martinských plavcov je reálne, aby v najbližších rokoch vzniklo moderné plavecké centrum. Nebude slúžiť len Martinčanom, ale určite priláka aj rekreačných a profesionálnych plavcov z iných miest," povedal Danko.

Prezident Slovenskej plaveckej federácie Ivan Šulek pozitívne hodnotil predovšetkým odhodlanie vedenia mesta a martinských plavcov pustiť sa do projektu, podotkol Hamar.

Národné centrum plaveckých športov by sa podľa štúdie malo skladať z dvoch 25-metrových bazénov s desiatimi a štyrmi dráhami, bazénu na baby plávanie a pohybové aktivity a jedného vonkajšieho bazénu, určeného na celoročné využitie. „Samozrejmosťou sú šatne, tribúna s kapacitou 240 divákov, galéria, priestor pre novinárov, televízne prenosy a zázemia. Okrem bazénov by sa mal v centre nachádzať aj priestor na fitnes, wellness, konferenčná sála, stravovacie zariadenie a hotel s kapacitou 75 lôžok," priblížil Hamar.


Súvisiaci článok
Nový slovenský rekord: POP akadémia vytvorila netradične zdobený vianočný stromček
Čítajte viac >

Zdieľať článok

Ďakujeme, že nás čítate. V prípade, že ste našli v článku chybu, napíšte nám na redakcia@sp21.sk

Lock-icon

Pre pridávanie komentárov do diskusie sa musíteprihlásiť