Utorok 17. 09. 2024 23:18:39 | Meniny má Olympia

Hasiči zasahovali pri požiari sauny v rodinnom dome na Orave. Vnútri sa nachádzala jedna ľahko zranená osoba

V piatok 1. decembra krátko pred šiestou hodinou ráno bol na Operačné stredisko Krajského riaditeľstva Hasičského a záchranného zboru v Žiline ohlásený požiar sauny v rodinnom dome v obci Zázrivá. Našu redakciu o tom informovala hovorkyňa Krajského riaditeľstva Hasičského a záchranného zboru v Žiline, Mária Pohanková Zahatlanová.

Radka Kostánová|7. december 2023|11:45:03

Ilustračné foto. Zdroj: Hasičský a záchranný zbor

Súvisiaci článok
44-ročný slovenský turista zišiel z vyznačeného chodníka a zablúdil pod Tlstou vo Veľkej Fatre
Čítajte viac >

Hovorkyňa Krajského riaditeľstva Hasičského a záchranného zboru v Žiline, Mária Pohanková Zahatlanová, našu redakciu informovala, že v piatok 1. decembra krátko pred šiestou hodinou ráno bol na Operačné stredisko Krajského riaditeľstva Hasičského a záchranného zboru v Žiline ohlásený požiar sauny v rodinnom dome v obci Zázrivá.

„Na mieste udalosti zasahovalo 9 príslušníkov Hasičského a záchranného zboru z Hasičskej stanice v Terchovej a Hasičskej stanice v Dolnom Kubíne s 5 kusmi techniky. Pri zásahu asistovalo 9 hasičov z DHZO Zázrivá s 2 kusmi techniky,“ doplnila hovorkyňa.

Bohužiaľ, príjazd na miesto požiaru komplikovala namrznutá vozovka a strmý terén. Po príchode hasičov na miesto udalosti bolo zistené, že horí sauna v pivničnej časti rodinného domu. V požiarom zasiahnutom dome sa nachádzala jedna ľahko zranená osoba, ktorú hasiči odovzdali privolanej Záchrannej zdravotnej službe. „Požiar bol lokalizovaný krátko po 7:15 hodine a do 30 minút od lokalizácie zlikvidovaný. Zasahujúci hasiči následne monitorovali miesto pomocou termokamery,“ vysvetlila hovorkyňa ďalej.

Dodala, že na miesto bol privolaný aj zisťovateľ príčin vzniku požiaru, Záchranná zdravotná služba a polícia. Príčina požiaru je ešte v štádiu zisťovania, ale predbežná škoda požiaru bola odhadnutá na 10 000 eur.


Súvisiaci článok
Opitý vodič nabúral v Bytčici do policajného auta. Nafúkal viac ako jedno promile
Čítajte viac >

Zdieľať článok

Ďakujeme, že nás čítate. V prípade, že ste našli v článku chybu, napíšte nám na redakcia@sp21.sk

Lock-icon

Pre pridávanie komentárov do diskusie sa musíteprihlásiť