Štvrtok 19. 09. 2024 02:55:06 | Meniny má Konštantín

Maloleté gymnastky z Kysúc mal zneužívať ich tréner. Vzali ho do väzby, no vinu popiera

Tréner gymnastiek na Kysuciach ich mal podľa polície zneužívať. Informovala o tom televízia TA3 na oficiálnom webe.

Radka Kostánová|7. december 2023|15:08:17

Ilustračné foto. Zdroj: oscadnica.sk

Súvisiaci článok
Časť nedostavanej bytovky na Orave budú musieť zbúrať. Stavba je nekvalitná
Čítajte viac >

Televízia TA3 na oficiálnom webe priniesla informáciu, že na Kysuciach sa udial vážny prípad. Tréner mladých gymnastiek ich mal podľa informácií od polície zneužívať. On však všetky obvinenia odmieta, ale sudkyňa v Čadci ho napriek tomu vzala do väzby.

Tréner Ľuboš pracuje v úspešnom gymnastickom klube na Kysuciach, ktorý dosahuje výborné športové výsledky. Avšak, počas uplynulého víkendu ho zadržala polícia a odvtedy je za mrežami.

„Obvinený Ľuboš Ď. je obvinený zo zločinu sexuálneho zneužívania a orgán činný v trestnom konaní mu kladú za vinu, že mal zneužívať viaceré mladistvé osoby,“ priblížil pre Televíziu TA3 Martin Kokles, hovorca krajskej prokuratúry Žilina. Podľa informácií Televízie TA3 mal Ľuboš zneužiť 8, 13 a 14-ročné dievčatá. Keď prichádzal na súd v Čadci, ktorý rozhodoval o vyšetrovacej väzbe, všetko popieral: „Bol som na detektore lži a mám aj vyšetrenia, že ma deti vôbec nepriťahujú.“

„Z dôvodu prebiehajúceho vyšetrovania a citlivosti prípadu, nebudeme poskytovať žiadne bližšie informácie,“ vyjadrila sa krajská policajná hovorkyňa, Gabriela Kremeňová. Z toho dôvodu ani Televízia TA3 neuvádza názov klubu, v ktorom tréner pôsobí a ani to, čoho sa mal údajne dopustiť.

Prokuratúra však poukazuje na to, že dôkazná situácia je natoľko silná, že sudkyňa v Čadci nakoniec ponechala Ľuboša za mrežami. On sa totiž dožadoval prepustenia na slobodu. To sudkyňa zamietla, ale rozhodnutie ešte nie je právoplatné. O podanej sťažnosti bude rozhodovať Krajský súd v Žiline.

Martin Kokles ďalej pre Televíziu TA3 dodáva, že v predmetnej trestnej veci existuje dôvodná obava, že obvinený bude pokračovať v páchaní trestnej činnosti, a z uvedeného dôvodu bol na obvineného podaný návrh na vzatie do väzby, ktorý Okresný súd v Čadci akceptoval. Tréner však akékoľvek obvinenie odmieta a pred sudkyňou sa snažiť poukázať na zlý psychický stav a zároveň tvrdil, že je autista.

„Mám za sebou vyšetrenia, ktoré jednoznačne dokazujú, že ma deti vôbec nepriťahujú, ani mladistvé, môj sexuálny skutočný záujem je medzi 30. rokom žien do zhruba 50. rokov, pričom ma najviac priťahujú okolo 45 rokov,“ vyjadril sa obvinený Ľuboš Ď. pre Televíziu TA3. Tá ďalej dodáva, že podobným obvineniam čelí aj v Českej republike. Ani tam mu však vinu nepreukázali.


Súvisiaci článok
Opitý vodič nabúral v Bytčici do policajného auta. Nafúkal viac ako jedno promile
Čítajte viac >

Zdieľať článok

Ďakujeme, že nás čítate. V prípade, že ste našli v článku chybu, napíšte nám na redakcia@sp21.sk

Lock-icon

Pre pridávanie komentárov do diskusie sa musíteprihlásiť