Piatok 29. 03. 2024 01:59:17 | Meniny má Miroslav

Horel diaľničný tunel Višňové, viac ako kilometer hlboko čakali na záchranu dvaja stavbári

Stavba diaľničného tunela Dubná skala - Višňové opäť púta pozornosť. Nekonečnú výstavbu nie a nie dokončiť a akoby problémov okolo nej bolo málo, teraz v tuneli vypukol požiar. FOTO: visnovebude.sk

D U|9. február 2022|11:15:40

V utorok 8. februára pred 17. hodinou ohlásili pracovníci požiar na stavbe. Na miesto hneď vyrazili všetky záchranné zložky. Stavbári medzitým požiar uhasili svojpomocne, obidve tunelové rúry však zostali husto zadymené.

„Po príchode bola podaná informácia od vedúceho pracovníka na likvidáciu havárií tunela, že z tunela bolo evakuovaných 83 osôb, pričom dve osoby by sa mali nachádzať v tuneli. Z evakuovaných osôb boli tri osoby zranené – intoxikované splodinami horenia, ktorým bola podaná prvá pomoc a boli transportované Záchrannou zdravotnou službou z miesta zásahu na ďalšie ošetrenie ešte pred príjazdom hasičov,“ uviedol Michal Kypus z KR HaZZ v Žiline.

Hneď začali hľadať uviaznutých pracovníkov. Hasiči vytvorili prieskumnú a vyhľadávaciu skupinu s tunelovým špeciálom a hneď zahájili prieskum južnej tunelovej rúry. „Približne 1750 metrov od východného portálu našli miesto požiaru. Išlo o požiar elektrického kábla. Obidve hľadané osoby sa podarilo nájsť po 10 minútach cca 1300 metrov od východného portálu tunela. Boli intoxikované splodinami horenia. Po návrate k západnému portálu boli nájdené osoby ošetrené a transportované na ďalšie ošetrenie do nemocnice v Žiline vozidlom Rýchlej lekárskej pomoci a sanitným automobilom hasičskej záchrannej služby,“ dodal Kypus.

Obidve tunelové rúry prehľadali a odvetrali. Hasiči zasahovali s autonómnymi dýchacími prístrojmi. O udalosti informovali aj Banskú záchrannú službu, ktorá na miesto vyslala záchrannú skupinu. Zasahovalo 17 profesionálnych hasičov, so šiestimi kusmi hasičskej techniky z Martina aj zo Žiliny. Po príchode členov Hlavnej banskej záchrannej stanice z Prievidze bolo miesto zásahu hasičmi odovzdané.


Súvisiaci článok
Po skrate v tuneli Višňové vypukol požiar, piati zamestnanci skončili v nemocnici
Čítajte viac >

Zdieľať článok

Ďakujeme, že nás čítate. V prípade, že ste našli v článku chybu, napíšte nám na redakcia@sp21.sk

Lock-icon

Pre pridávanie komentárov do diskusie sa musíteprihlásiť