Štvrtok 19. 09. 2024 04:48:34 | Meniny má Konštantín

Na treťom ročníku Mikulášskeho behu v Bytči sa podarilo vyzberať 2 400 eur pre Mišku

V našom minulom článku sme vás informovali, že v nedeľu 3. decembra sa uskutoční charitatívny Mikulášsky beh na Tancovú v Bytči. Pre Mišku, chorú maminu malého dievčatka, sa podarilo vyzbierať 2 400 eur.

Radka Kostánová|4. december 2023|19:45:07

Zdroj: Facebook/Behači Bytča a okolie

Súvisiaci článok
V Bytči sa uskutoční charitatívny beh pre Mišku. Príďte a podporte dobrú vec
Čítajte viac >

Tretí ročník tradičného Mikulášskeho behu na Tancovú v Bytči sa uskutočnil v nedeľu 3. decembra. Ako informuje tím Behačov z Bytče a okolia, pôvodná myšlienka vznikla ešte počas covidového obdobia, kedy viacero z nich začalo s pravidelným rekreačným behaním, na vyčistenie a prevetranie hlavy, zocelenie tela, či prekonávaní samých seba.

„Tento rok beh niesol so sebou aj charitatívny odkaz, ktorý mal za cieľ pomôcť ťažkou chorobou zasiahnutú Mišku Ozaníkovu, čo sa aj podarilo naplniť. Veď prihlásilo sa celkovo 148 pretekárov, a to mužov, žien i detí. Najstarší pretekár bol ročník 1957 a najmladší 2017,“ doplnili organizátori.

image2.jpeg Zdroj: Facebook/Behači Bytča a okolie

Pre Mišku, ktorá je maminou malého dievčatka, sa podarilo vyzbierať neskutočných 2 400 eur, za čo sú organizátori vďační každému jednému bežcovi. V nedeľu sa v Bytči stretli ľudia, ktorí majú srdce na správnom mieste.

Pred behom sa však organizátori museli popasovať s ťažkými úlohami. Podarilo sa im vyčistiť podjazd pod kanálom, ktorý bol zanesený a preto neodtekala voda. Bežci vďaka tomu mohli bežať priamo cez podjazd „suchou nohou“. Ako však rástol počet pretekárov, zvýšil sa oproti iným rokom o trojnásobok, tak rástla aj pomoc a podpora všetkých oslovených miestnych podnikateľov, ktorí boli nadšení tejto myšlienke a prispeli vecnými cenami, finančnými prostriedkami, či pomocou celkom bez nároku na odmenu. Veľkú podporu získali organizátori aj od samotného Mesta Bytča, či okolitých obcí.

image3.jpeg Zdroj: Facebook/Behači Bytča a okolie

Absolútnym víťazom Mikulášskeho behu 2023 sa stal Peter Ďurkech s časom 48:19 minút. Trať bola dlhá cca 12 kilometrov s prevýšením cca 222 metrov.

Ocenení boli prví traja muži a ženy:

Muži:

  • 1.Peter Ďurkech
  • 2.Miroslav Bednárik
  • 3.Peter Randa

Ženy:

  • 1.Janka Ondrušová
  • 2.Ivana Švalcová Vršanová
  • 3.Martina Migilová

image0.jpeg Zdroj: Facebook/Behači Bytča a okolie


Súvisiaci článok
Miška, mama trojročnej dcérky je vážne chorá a potrebuje pomoc. Pomôžte prosím!
Čítajte viac >

Zdieľať článok

Ďakujeme, že nás čítate. V prípade, že ste našli v článku chybu, napíšte nám na redakcia@sp21.sk

Lock-icon

Pre pridávanie komentárov do diskusie sa musíteprihlásiť