Piatok 26. 04. 2024 07:36:33 | Meniny má Jaroslava

Miška, mama trojročnej dcérky je vážne chorá a potrebuje pomoc. Pomôžte prosím!

Miška má 29 rokov a od februára bojuje so zákernou chorobou. Lieky, ktoré by potrebovala, prípadne liečbu v zahraničí, jej však poisťovňa neprepláca. Preto prosí ľudí o pomoc. Je totiž mamou trojročnej dcérky. FOTO: Facebook Miška Ozániková

Michal Filek|30. november 2022|09:25:29

„Vo februári ma začalo bolieť pod pazuchou, načo mi následne diagnostikovali zápalovú formu rakoviny prsníka a lymfatických uzlín. Moja liečba začala chemoterapiou, ktorá zabrala len na 20%, ďalšia možnosť liečby chemoterapiou už nie je možná nakoľko, by ma už mohla zabiť,“ opísala na Facebooku svoj boj Miška.

Po chemoterapii absolvovala operáciu, pri ktorej jej odobrali celý prsník a lymfatické uzliny. Bohužiaľ, nepomohlo to celkom. Rakovinu má stále na celom prsnom svale, aj v lymfatickom systéme.

Pokračovanie v liečbe je však pre ňu, a jej rodinu, finančne veľmi náročné. Lieky a špeciálnu liečbu totiž na Slovensku poisťovňa neprepláca. A tak Miška žiada o pomoc, aby mohla žiť a starať sa o svoju dcérku a rodinu.

„Teraz pokračujem hormonálnou liečbou (steroidmi) a ožarovaním (štítnej žľazy, prsného svalu a podpazušia). Pokračovanie v ďalšej liečbe je už finančne veľmi náročné, či už liekom, ktorý zdravotná poisťovňa neprepláca, alebo liečba v zahraničí, ktorá je finančne extrémne nákladná (suma je v státisícoch). Nakoľko som aj matka 3-ročnej dcérky, tak sa odmietam vzdať a preto vás chcem požiadať o pomoc!“

V Bytči sa akcia veľmi rýchlo rozšírila. Mnohí Miškinu prosbu zdieľajú a prispievajú. V Hlbokom na Váhom pre ňu chystajú dve benefičné akcie. Pridala sa aj stránka a iniciatíva Kríž onkopacientov, ktorú zriadil Pavol Hrobárik. Ten v minulosti úspešne zvládol boj so zákernou chorobou. Teraz dáva nádej a pomáha druhým.

„Pekný večer všetkým fanúšikom, či priateľom Nášho miesta. Ako ste mnohí postretli v našom mesta Bytča sa rozbehla veľká pomoc pre Mišku. Aj naša stránka, naše miesto, sme boli požiadaní priložiť pomocnú ruku. Preto zdieľame Miškin príbeh. Miška má aj transparentný účet. Naša stránka má zatiaľ vlastný účet, z ktorého odovzdáme VAŠE NAŠE príspevky priamo Miške. Naviac jeden z Vás, môže získať fotoobraz od Ján Rábara Photography losovať budeme na 4 adventu nedeľu z pomedzi všetkých Vás, ktorí zašlete DOBROVOĽNÝ príspevok na číslo účtu: SK32 0900 0000 0004 2445 7653,“ uvádza stránka Kríž onkopacientov.

Samotná Miška má však zriadený aj svoj transparentný účet. Prosím všetkých dobrých ľudí, aby, ak môžu, je pomohli, aspoň drobnou čiastkou.

Transparentný účet vo FIO Banka na meno Michaela Ozaníková: SK76 8330 0000 0020 0238 9610.

316685430_510167241136207_1918262832573608801_n.jpg


Súvisiaci článok
Kríž onkopacientov: Pavlovi na liečbu rakoviny prispel nezištný darca. Dnes pomáha ďalším, ktorí to potrebujú
Čítajte viac >

Zdieľať článok

Ďakujeme, že nás čítate. V prípade, že ste našli v článku chybu, napíšte nám na redakcia@sp21.sk

Lock-icon

Pre pridávanie komentárov do diskusie sa musíteprihlásiť