Nedeľa 19. 05. 2024 10:02:01 | Meniny má Gertrúda

Talent Žilinského kraja: Vodný slalomár Lukáš Hnilica (VIDEO)

Dvanásťročný Lukáš Hnilica z Liptovského Hrádku sa venuje vodnému slalomu už päť rokov. V zimnom období sa zameriava aj na biatlon a bežky, pričom v týchto športoch už dosiahol aj viaceré úspechy a získal niekoľko titulov majstra Slovenska. Jeho cieľom je reprezentovať Slovensko a zúčastniť sa olympijských hier.

Juliana Krčulová|3. december 2023|12:00:59

Zdroj: zilina.sp21.sk

Súvisiaci článok
Talent Žilinského kraja: Multiinštrumentalistka Alexandra Ondrušová (FOTOGALÉRIA)
Čítajte viac >

Lukáš Hnilica je dvanásťročný športovec z Liptovského Hrádku, ktorý sa už päť rokov venuje vodnému slalomu. Okrem toho sa v zime zameriava aj na biatlon a bežky, pričom v týchto športoch už dosiahol mnohé úspechy a získal niekoľko titulov majstra Slovenska. Jeho snom je reprezentovať Slovensko a štartovať na olympijských hrách.

„Ahojte, volám sa Lukáš Hnilica, mám dvanásť rokov, pochádzam z Liptovského Hrádku a venujem sa vodnému slalomu, biatlonu a bežeckému lyžovaniu,“ predstavil sa našej redakcii talentovaný Lukáš Hnilica.

MixCollage-02-Dec-2023-06-13-PM-3836.jpg Zdroj: súkromný archív Lukáša Hnilicu

K vodnému slalomu sa dostal vďaka rodičom, ktorí ho raz zobrali na svetový pohár do Liptovského Mikuláša. „Videl som tam slávne hviezdy a napadlo ma, že by som si to šiel vyskúšať. Začalo ma to baviť a postupne som začal chodievať na tréningy. Dnes pretekám v kategórii do dvanásť rokov mladších žiakov. Od budúceho roka už začnem pretekať medzi staršími, do štrnásť rokov,“ priblížil Lukáš.

Ako prebiehajú jeho tréningy, akých súťaží sa už stihol zúčastniť a aké cenné víťazstvá si z nich odniesol, nám porozprával v našom VIDEU.

Si športovec alebo umelec a vynikáš medzi spolužiakmi? Máš menej ako 21 rokov a pri utieraní prachu z tvojich ocenení ti jedna sobota nestačí? Potom hľadáme práve teba!

Ak prekypuješ talentom už od škôlky, venuješ sa športu alebo hráš na hudobný nástroj, máš menej ako dvadsaťjeden rokov a si zo Žilinského kraja, neváhaj a daj nám o sebe vedieť!

Samozrejme, ak sa tento článok dostal ku rodinným príslušníkom, prajným kamarátom a známym talentovaných športovcov a umelcov, dajte nám o nich vedieť prostredníctvom nášho mailu tip@sp21.sk


Súvisiaci článok
Talent Žilinského kraja: Atlétka Ela Hvorková (FOTOGALÉRIA)
Čítajte viac >

Zdieľať článok

Ďakujeme, že nás čítate. V prípade, že ste našli v článku chybu, napíšte nám na redakcia@sp21.sk

Lock-icon

Pre pridávanie komentárov do diskusie sa musíteprihlásiť