Sobota 27. 07. 2024 03:15:06 | Meniny má Božena

Tragická dopravná nehoda na Liptove. Muž bez reflexných prvkov zrážku s autom neprežil

V piatok 24. novembra okolo piatej poobede došlo na ceste druhej triedy číslo 537 za obcou Pribylina v križovatke na obec Liptovská Kokava, v okrese Liptovský Mikuláš, k tragickej dopravnej nehode.

Radka Kostánová|27. november 2023|13:27:37

Zdroj: Facebook/Polícia SR - Žilinský kraj

Súvisiaci článok
Mestskí policajti riešili cez víkend v Žiline nahého muža pred barom, ale aj zákazníka, ktorý odmietal zaplatiť
Čítajte viac >

Krajská policajná hovorkyňa, Gabriela Kremeňová, informuje, že v piatok 24. novembra okolo piatej poobede došlo na ceste druhej triedy číslo 537 za obcou Pribylina v križovatke na obec Liptovská Kokava k tragickej dopravnej nehode.

„Na základe doteraz vykonaného vyšetrovania bolo zistené, že 23-ročný vodič viedol osobné motorové vozidlo značky Citröen v smere na Podbanské. Následne z doposiaľ presne nezistených príčin došlo v jeho jazdnom pruhu k stretu s mužom v tmavom oblečení a bez reflexných prvkov. 64-ročný muž utrpel zranenia, žiaľ, ktorým na mieste podľahol. Dychová skúška u vodiča bola negatívna. Na miesto bol prizvaný aj znalec z odboru cestnej dopravy," opísala Kremeňová.

Hovorkyňa správu uzatvorila s tým, že ďalšie okolnosti a príčiny vzniku tragickej dopravnej nehody sú predmetom prebiehajúceho vyšetrovania.

Chodci a cyklisti, pozor!

Polícia ďalej upozorňuje, že reflexné prvky a osvetlenie sú jediná pomoc na ceste, ktorá môže ľudí ochrániť pred vážnymi následkami na ceste. Treba si uvedomiť, že za tmy v tmavom oblečení je človek neviditeľný a vodič ho nemá šancu vidieť.

Na ceste je potrebné nielen vidieť, ale aj byť videný.


Súvisiaci článok
Vozidlo zostalo po zrážke zakliesnené pod vlakom. 39-ročný vodič utrpel zranenia, ktoré si vyžiadali lekárske ošetrenie
Čítajte viac >

Zdieľať článok

Ďakujeme, že nás čítate. V prípade, že ste našli v článku chybu, napíšte nám na redakcia@sp21.sk

Lock-icon

Pre pridávanie komentárov do diskusie sa musíteprihlásiť