Štvrtok 05. 09. 2024 15:22:57 | Meniny má Regina

Stredoškoláci zo Žilinského kraja sa môžu prihlásiť do súťaže podnikateľské zámery

Študenti stredných škôl zo Žilinského samosprávneho kraja sa môžu do polovice decembra prihlásiť do súťaže Stredoškolský podnikateľský zámer 2023/2024. Podľa hovorkyne ŽSK Evy Lacovej budú súťažiť v kategóriách Podnikateľský študentský projekt a Spoločensky prospešný študentský projekt.

TASR|26. november 2023|11:00:17

Zdroj: Facebook/Žilinský Samosprávny Kraj

Súvisiaci článok
Mimoriadna linka pripomenula 30 rokov Dopravného podniku mesta Žiliny
Čítajte viac >

Doplnila, že prvým krokom je registrácia prostredníctvom online formulára na stránke Inovačného centra Inovia do 15. decembra 2023. „Projekt je potrebné nahrať v elektronickej podobe do 30. apríla 2024. Zúčastniť sa môžu študenti stredných škôl na území ŽSK buď ako jednotlivci, alebo ako maximálne trojčlenné tímy. Organizovať sa budú online webináre a študenti môžu tiež využiť konzultáciu k projektu, ktorú im poskytnú odborníci z Inovie," uviedla.

Odborná porota bude hodnotiť viacero kritérií, ako sú originalita (kreativita, inovačný potenciál), trhové šance (realizovateľnosť) a udržateľnosť, kvalita spracovania (prehľadnosť, zrozumiteľnosť), sociálno-ekonomický alebo spoločenský prospešný dosah na ŽSK, priblížila.

ŽSK sa podľa predsedníčky Eriky Jurinovej dlhodobo snaží aj prostredníctvom Inovie podporiť a motivovať stredoškolákov, aby sa aktívne zapojili do podnikateľských aktivít či rozvoja inovatívnych a smart riešení. „Chceme im byť oporou a zároveň im dať príležitosť, aby nám ukázali svoju šikovnosť a talent. Ich nápady a riešenia, s ktorými každoročne prichádzajú, môžu byť prínosom nielen pre nich samotných, ale tiež pre celý kraj," podotkla.

Finále súťaže sa uskutoční v máji 2024 v rámci Festivalu študentskej podnikavosti v Žiline. „Víťazi získajú po prvýkrát príležitosť prezentovať projekty pred verejnosťou. Ocenené budú tri projekty v každej kategórii. Študenti môžu prihlasovať projekty s rôznym zameraním - vytvorenie a rozvíjanie produktu či služby, projekty s pozitívnym sociálnym, ekologickým alebo spoločenským vplyvom, so snahou o riešenie dôležitých spoločenských problémov, najmä na regionálnej úrovni," dodala hovorkyňa ŽSK.

SPZ-2023-2024-plagat-final-A3-QRkod.png Zdroj: zilinskazupa.sk


Súvisiaci článok
VIDEO: Žilinská nemocnica radí, čo robiť, ak sa v postieľke bábätka ozve monitor dychu
Čítajte viac >

Zdieľať článok

Ďakujeme, že nás čítate. V prípade, že ste našli v článku chybu, napíšte nám na redakcia@sp21.sk

Lock-icon

Pre pridávanie komentárov do diskusie sa musíteprihlásiť