Sobota 14. 09. 2024 19:34:40 | Meniny má Ľudomil

Žilinskí oftalmológovia sú špička vo svojom obore. Získali výnimočné ocenenie

Očné oddelenie v žilinskej nemocnici má dôvod na radosť. Ich oftalmológovia získali ocenenie Diamantové oko. Gratulujeme.

Radka Kostánová|22. november 2023|08:00:04

Zdroj: Facebook/Fakultná nemocnica s poliklinikou Žilina

Súvisiaci článok
Na Vianočnej výstave vo Fakultnej nemocnici s poliklinikou v Žiline ponúknu ručne vytvorené sviatočné dekorácie
Čítajte viac >

Hovorkyňa nemocnice, Lenka Záteková, na sociálnej sieti informuje, že očné oddelenie zo žilinskej nemocnice zorganizovalo pod vedením pána primára Michala Štubňu výnimočný 8. ročník celoslovenskej konferencie Žilinské očné kazuistiky aj s účasťou českých kolegov.

Toto obľúbené odborné podujatie sa každý rok teší vysokej účasti a kolektív zo žilinskej nemocnice je rád, že lekári z oddelenia oftalmológie zvládli kongres nielen bravúrne zorganizovať, ale zároveň doň prispieť kvalitnými príspevkami, za ktoré si odniesli aj dve prvé miesta. Gratulujeme!

Ako ďalej Záteková približuje, v kategórii video-prezentácia udelila odborná porota prvé miesto skúsenému pánovi doktorovi Dávidovi Herlemu s príspevkom pod názvom „Má to ešte zmysel?" v spolupráci s lekárkou Pavlínou Zahorjanovou a primárom Michalom Štubňom.

V druhej kategórii foto-prezentácia získal víťaznú cenu priamo pán primár Michal Štubňa s fotografiami pod názvom „Už som doplávala... museli ma vyloviť, aby som sa neutopila".

„ Účasť a aktivita nášho očného oddelenia hovorí za všetko. Počas kongresu odprezentovali žilinskí oftalmológovia až 7 kazuistík a do kategórie fotoprezentácií prispeli až 14 unikátnymi príspevkami,“ doplnila Záteková na sociálnej sieti.

Nakoniec ešte dodáva, že za deväť rokov kongresu si žilinská oftalmológia odniesla neuveriteľných 6 prvých miest, 4 druhé a 3 tretie miesta.


Súvisiaci článok
Žilinská nemocnica si v piatok pripomenula Svetový deň predčasne narodených detí. S pomocou modernej medicíny to zvládnu aj tie najkrehkejšie bábätká
Čítajte viac >

Zdieľať článok

Ďakujeme, že nás čítate. V prípade, že ste našli v článku chybu, napíšte nám na redakcia@sp21.sk

Lock-icon

Pre pridávanie komentárov do diskusie sa musíteprihlásiť