Sobota 07. 09. 2024 11:44:17 | Meniny má Marianna

Odsúdení v Žiline získali digitálne kompetencie v kurze integrácie

Siedmi odsúdení v Ústave na výkon väzby a Ústave na výkon trestu odňatia slobody Žilina absolvovali počas troch víkendových dní kurz, ktorý sa zameriava na zvyšovanie digitálnych kompetencií pre úspešnú integráciu osôb opúšťajúcich výkon trestu. Kurz zahŕňal aj zaškolenie dvoch pedagógov ústavu.

Juliana Krčulová|22. november 2023|10:31:00

Zdroj: zvjs.sk

Súvisiaci článok
Autocrossový jazdec, Žilinčan Martin Chasnik, súťaží v najšialenejšej kategórii Superbuggy
Čítajte viac >

Hovorkyňa Zboru väzenskej a justičnej stráže, Monika Kacvinská, informovala, že program sa zameriava na zlepšenie digitálnej kompetencie osôb vo výkone trestu potrebných pre zvládnutie každodenných úkonov v online svete, čím sa zvýšia predpoklady k ich úspešnej integrácií.

Autormi tohto medzinárodného programu sú Konzultačné a informačné centrum EDUKOS Dolný Kubín, RUBIKON Centrum Praha a Matematicko-fyzikálna fakulta Univerzity Karlovej v Prahe.

bd3dbfc0-9794-43df-a6af-e04e75860fd3.jpg Zdroj: zvjs.sk

„Odsúdení sa počas kurzu oboznámili so základnými a bežne dostupnými prvkami informačných a komunikačných technológií, komunikačnými nástrojmi a spôsobmi ich využitia. Všetci zúčastnení si na počítači vyskúšali základy práce s textami, číslami a obrázkami v programoch Microsoft Word, Microsoft Excel a vytvorili si Europass životopis. Dozvedeli sa tiež množstvo zaujímavých informácií, napríklad ohľadne komunikácie škôl s rodičmi prostredníctvom EduPage alebo zaujímavosti s chatGPT,“ priblížila Kacvinská.

Ďalej uviedla, že všetci zúčastnení po ukončení kurzu získali** Osvedčenie o absolvovaní kurzu**, pričom sa poďakovali lektorom s nádejou, že získané informácie budú môcť uplatniť aj v praxi. Pre odsúdených, ktorí sa v podmienkach výkonu trestu odňatia slobody nachádzajú dlhšie obdobie bez informácií a kontaktu s vývojom moderných technológií či zariadení, sa neskôr, pri prepustení na slobodu, stáva veľkým problémom zvládnutie bežných úkonov pre plnohodnotný život na slobode.

c747b04c-d574-4a40-97bd-ed3f00755849.jpg Zdroj: zvjs.sk


Súvisiaci článok
Tipy na darčeky podľa povahy ľudí. Venujte na Vianoce ten ideálny darček
Čítajte viac >

Zdieľať článok

Ďakujeme, že nás čítate. V prípade, že ste našli v článku chybu, napíšte nám na redakcia@sp21.sk

Lock-icon

Pre pridávanie komentárov do diskusie sa musíteprihlásiť