Piatok 13. 09. 2024 03:11:01 | Meniny má Ctibor

Liptovskomikulášska radnica udelila miestnemu basketbalovému klubu pamätnú plaketu. Dlhoročný tréner si prevzal aj významné ocenenie

Za dvadsať rokov pôsobenia Mestského basketbalového klubu Liptovský Mikuláš sa pod vedením rôznych trénerov vystriedalo viac ako tristo basketbalistov a basketbalistiek. Pri príležitosti výročia sa stretli súčasní aj bývalí tréneri, odchovanci a predstavitelia mesta, aby si pripomenuli spoločnú históriu, úspechy a zážitky.

Juliana Krčulová|21. november 2023|11:30:35

Zdroj: Facebook/Mesto Liptovský Mikuláš

Súvisiaci článok
Máte doma ihličnatý stromček? Ak neviete, čo s ním, môžete ho darovať na vianočnú výzdobu do Žilinského kraja
Čítajte viac >

Verejné uznanie za zásluhy si z rúk primátora mesta Liptovský Mikuláš, Jána Blcháča, prevzal dlhoročný tréner a klubový manažér Martin Králik, samotnému MBK Liptovský Mikuláš putovala pamätná plaketa.

„Nie sme najväčší, ani najúspešnejší, ale podarilo sa nám vybudovať príjemný rodinný klub. Za 20 rokov u nás trénovalo a hrávalo veľké množstvo detí. Okrem športových úspechov sú pre nás veľmi dôležité priateľské vzťahy, ktoré s našimi odchovancami udržiavame aj po rokoch. Podarilo sa nám vychovať niekoľko mládežníckych reprezentantov a prebojovať sa na viaceré celoštátne finálové turnaje,“ uviedol Martin Králik.

Mestský basketbalový klub Liptovský Mikuláš založil pred dvadsiatimi rokmi obrovský športový nadšenec a tréner Vladimír Frajkor. Domovom klubu je už desať rokov telocvičňa Základnej školy Janka Kráľa na Podbrezinách. Klub má v súčasnosti približne 70 hráčov, ktorí pôsobia v troch súťažných družstvách a v prípravke, a šiestich trénerov.


Súvisiaci článok
Policajt z Liptovského Mikuláša sa zúčastnil výstupov na vrcholy sopiek Iztaccíhuatl a Pico de Orizaba. Vyslúžil si aj plaketu za rozvíjanie priateľských vzťahov
Čítajte viac >

Zdieľať článok

Ďakujeme, že nás čítate. V prípade, že ste našli v článku chybu, napíšte nám na redakcia@sp21.sk

Lock-icon

Pre pridávanie komentárov do diskusie sa musíteprihlásiť