Pondelok 16. 09. 2024 20:59:38 | Meniny má Ľudmila

Policajt z Liptovského Mikuláša sa zúčastnil výstupov na vrcholy sopiek Iztaccíhuatl a Pico de Orizaba. Vyslúžil si aj plaketu za rozvíjanie priateľských vzťahov

Stanislav Mikšovský, slúžiaci na Obvodnom oddelení Policajného zboru v Liptovskom Mikuláši, sa v období od 31. októbra do 13. novembra zúčastnil výstupu na vrcholy sopiek Iztaccíhuatl (5230 m n. m.) a Pico de Orizaba (5675 m n. m. - považuje sa za najvyššiu sopku Severnej Ameriky) v Mexiku.

Juliana Krčulová|18. november 2023|09:30:24

Zdroj: súkromný archív Stanislav Mikšovský

Súvisiaci článok
Príslušník OO PZ v Liptovskom Mikuláši vystúpil na najvyššiu sopku planéty (FOTOGALÉRIA)
Čítajte viac >

„Počas celej expedície sa snažil stretávať s policajtami, či už v Mexiku alebo v Kanade, ktorým prezentoval samotné Slovensko a Slovensku sekciu IPA (International Police Association). S policajtami si vymieňal nášivky a darčeky,“ priblížili žilinskí policajti na sociálnej sieti s tým, že Stanislav počas výstupov na vrcholy vyniesol mimo iné aj vlajky Slovenska, Kanady a IPA Slovensko.

Pri ceste do Mexika, počas medzipristátia v Toronte, odovzdal poďakovanie členovi IPA Canada Región 2 Keithovi Chipmanovi.

„Pri ceste naspäť bola Kanadskou stranou Stanovi odovzdaná plaketa s poďakovaním za rozvíjanie priateľských vzťahov medzi SLOVENSKOU a KANADSKOU sekciou IPA,“ dodali príslušníci Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Žiline.


Súvisiaci článok
Policajt z Liptovského Mikuláša pomohol splniť sen nevidiacemu športovcovi (FOTOGALÉRIA)
Čítajte viac >

Zdieľať článok

Ďakujeme, že nás čítate. V prípade, že ste našli v článku chybu, napíšte nám na redakcia@sp21.sk

Lock-icon

Pre pridávanie komentárov do diskusie sa musíteprihlásiť