Sobota 21. 09. 2024 01:11:25 | Meniny má Matúš

Dobrovoľníci zo žilinského útulku hľadajú pre Miu rodinu, ktorá ju už nikdy neopustí

Mia je 5,5-ročná sučka, ktorá aktuálne váži 13 kilogramov, ale musí schudnúť. Do Útulku Žilina sa dostala od rodiny, ktorá sa sťahovala a psov si so sebou vziať neplánovali. Mii „zasvietila“ nádej na šťastný život, keď si ju pred troma mesiacmi adoptovali, avšak radosť netrvala dlho.

Juliana Krčulová|10. november 2023|17:30:08

Zdroj: Koláž SP21/Útulok Žilina

Súvisiaci článok
Dobrovoľníci zo žilinského útulku hľadajú Rexovi rodinu, ktorá ho už nikdy neopustí
Čítajte viac >

Mia sa podľa slov dobrovoľníkov z Útulku Žilina vrátila po troch mesiacoch z adopcie, nie však vlastnou vinou.

„Prišla k nám o 4 kilogramy ťažšia, čo jej naozaj určite nijak neprospelo, skôr naopak. Mia potrebuje rodinu, kde by žila v rodinnom dome, lebo šteká, keď zostane sama, alebo u niekoho v byte, kto si vie psíka brávať do práce, alebo by nezostávala sama,“ spresnili dobrovoľníci zo žilinského útulku.

Mia je veľmi milá, kontaktná sučka s dobrými hygienickými návykmi. So psami aj sučkami je znášanlivá, nie je náročná na pohyb, ale aj tak potrebuje prechádzky a pohyb, nielen vylihovanie v pelechu, ktoré miluje.

„Hľadáme jej konečne rodinu, ktorá ju už neopustí a hlavne niekoho, kto vie, že pes nesmie jesť všetko, čo chce, ale bude ju držať vo forme. Je čipovaná, vakcinovaná, ošetrená proti vonkajším a vnútorným parazitom a kastrovaná,“ dodali dobrovoľníci.

V prípade záujmu o adopciu Mie, môže široká verejnosť osloviť Útulok Žilina od pondelka do soboty od 9:00 do 19:00 hodiny prostredníctvom telefónneho čísla +421 903 404 236.


Súvisiaci článok
Dvojročný Ajko hľadá niekoho, pri kom zabudne na svoju minulosť a zažije ten pravý psí život
Čítajte viac >

Zdieľať článok

Ďakujeme, že nás čítate. V prípade, že ste našli v článku chybu, napíšte nám na redakcia@sp21.sk

Lock-icon

Pre pridávanie komentárov do diskusie sa musíteprihlásiť