Pondelok 16. 09. 2024 10:48:29 | Meniny má Ľudmila

Skvelá správa! Na Liptove umožňujú bonding a prítomnosť otecka už aj pri cisárskom reze

Ružomberská nemocnica sa na webovej stránke podelila o jednu pozitívnu novinku. Na prianie budúcich rodičov je umožnení bonding aj pri pôrode cisárskym rezom. Zároveň je taktiež po predchádzajúcom poučení personálu o priebehu cisárskeho rezu a možných komplikáciách počas operácie, je povolená aj prítomnosť sprevádzajúcej osoby.

Radka Kostánová|5. november 2023|09:30:09

Ilustračné foto. Zdroj: Freepik.com

Súvisiaci článok
Október v žilinskej nemocnici priniesol 104 rozkošných bábätiek. Po prvýkrát však žiadne dvojičky
Čítajte viac >

Nemocnica v Ružomberku na svojej stránke informuje, že konečne umožňuje bonding mamičky a dieťatka už aj po sekcii. Taktiež je dovolená aj prítomnosť sprevádzajúcej osoby alebo otecka, ak sú predtým rodičia poučení a oboznámení s pravidlami.

„V našej pôrodnici v Ružomberku vďaka medziodborovej spolupráci gynekologického, neonatologického a anesteziologického oddelenia umožňujeme bonding aj pri pôrode cisárskym rezom. Bonding s dieťatkom je v tomto prípade možný iba pri dobrej adaptácii dieťatka. Ak je však nutnosť resuscitácie, zjavná vrodená vada, akútny cisársky rez (najmä pri použití celkovej anestézie) alebo pri popôrodných komplikáciách matky, bonding nie je umožnený. Ďalším dôvodom môže byť zhoršený celkový stav dieťatka (zmena farby, svalového tonu, stavu vedomia) alebo vyčerpanie matky,“ informovali zástupcovia ružomberskej nemocnice na webovej stránke.

Výhodou taktiež je, že ak by bolo nutné budúcu matku uviesť do celkovej anestézy alebo ak by nastala situácia, kedy mamička bonding odmietne či nemôže realizovať, bonding je umožnený oteckovi.

„Ďalšou zmenou, o ktorej mnohé rodičky netušili, je prítomnosť sprevádzajúcej osoby na operačnej sále počas pôrodu cisárskym rezom. Tá je možná po predchádzajúcom poučení personálu o priebehu cisárskeho rezu a možných komplikáciách počas operácie. V prípade vzniknutých komplikácií budúci otecko ihneď odchádza z operačného sálu. Dokonca ani počas akútneho cisárskeho rezu nie je prítomnosť budúceho otecka na operačnej sále vhodná,“ uzatvorili skvelú správu zástupcovia nemocnice.


Súvisiaci článok
Žiaci z Kysúc darovali starším pacientom v žilinskej nemocnici kvety lásky
Čítajte viac >

Zdieľať článok

Ďakujeme, že nás čítate. V prípade, že ste našli v článku chybu, napíšte nám na redakcia@sp21.sk

Lock-icon

Pre pridávanie komentárov do diskusie sa musíteprihlásiť