Streda 18. 09. 2024 21:39:33 | Meniny má Eugénia

Vznikol ďalší krásny projekt. Deti sa môžu vzdelávať aj počas hospitalizácie v žilinskej nemocnici

Nový školský rok bude odteraz pre hospitalizované deti v žilinskej nemocnici o niečo výnimočnejší. Vznikol ďalší krásny projekt.

Radka Kostánová|4. november 2023|08:00:08

Zdroj: Facebook/Fakultná nemocnica s poliklinikou Žilina

Súvisiaci článok
Október v žilinskej nemocnici priniesol 104 rozkošných bábätiek. Po prvýkrát však žiadne dvojičky
Čítajte viac >

V žilinskej nemocnici v spolupráci s Krajskou knižnicou v Žiline vznikol krásny projekt, ktorý prinesie knižnú kultúru priamo k pacientovi. Informovala o tom na sociálnej sieti Lenka Záteková, hovorkyňa nemocnice.

„Hlavným cieľom je kvalitne vyplnený čas počas hospitalizácie na oddelení pediatrie a pediatrickej ortopédie. Pracovníčka krajskej knižnice Michaela Pastorková príde raz do mesiaca k detským pacientom našej nemocnice. Na prvej hodine predstavila deťom knižku Hore na hore, kde ich aktívne zapájala do príbehu. Pre deti si taktiež pripravila rôzne aktivity a tvorivé dielne,“ priblížila Záteková.

Zároveň krajská knižnica dodala súbor kníh, ktoré bude pravidelne obmieňať, čo je veľká výhoda. Deti tak budú mať prístup ku novým knihám a nebudú musieť čítať stále dookola tie isté.

„Základná a materská škola v žilinskej nemocnici, ktorá je organizačnou zložkou Spojenej školy J. M. Hurbana 36, Žilina, má svoje stále zázemie v interaktívnej učebni Osmijanko na prízemí detského oddelenia. Školopovinní pacienti môžu aj pri dlhodobej hospitalizácii pokračovať vo vzdelávaní a nezameškať učivo. Už niekoľko rokov sa im venuje pani učiteľka Adriana Puchoňová,“ uzatvorila hovorkyňa.


Súvisiaci článok
Žiaci z Kysúc darovali starším pacientom v žilinskej nemocnici kvety lásky
Čítajte viac >

Zdieľať článok

Ďakujeme, že nás čítate. V prípade, že ste našli v článku chybu, napíšte nám na redakcia@sp21.sk

Lock-icon

Pre pridávanie komentárov do diskusie sa musíteprihlásiť