Piatok 06. 09. 2024 21:07:42 | Meniny má Alica

V žilinskej väznici horelo. Cvičný poplach preveril čas dojazdu hasičskej a záchrannej techniky

V Ústave na výkon väzby a Ústave na výkon trestu odňatia slobody Žilina sa v stredu 25. októbra o 9:30 hodine vznietil požiar v skladovom priestore budovy, kde boli uložené odevy obvinených a odsúdených.

Juliana Krčulová|31. október 2023|08:00:16

Zdroj: zvjs.sk

Súvisiaci článok
Todos Fleet - Riešenia na mieru šetria vaše náklady
Čítajte viac >

Ako informuje hovorkyňa Zboru väzenskej a justičnej stráže, Monika Kacvinská, službukonajúci príslušníci zareagovali na požiarny hlásič, evakuovali ľudí z objektu a volali na číslo 150 Hasičskému a záchrannému zboru. Profesionálni hasiči prišli do piatich minút a rýchlo požiar uhasili. Zo zadymených priestorov zachránili jednu osobu, ktorá bola v bezvedomí, ale oživili ju predlekárskou prvou pomocou a odovzdali zdravotníkom v stabilizovanom stave. Nikto nebol zranený. Po uhasení požiaru boli zadymené priestory skladu a schodiska odvetrané.

30ad1aeb-fb4f-4ab8-83fb-67c23b3a6625.jpg Zdroj: zvjs.sk

„V tomto prípade, našťastie, išlo o cvičný požiarny poplach v súčinnosti s Okresným riaditeľstvom Hasičského a záchranného zboru Žilina, zameraný na riešenie mimoriadnej udalosti – požiaru v objekte ústavu, ktorý bol nasimulovaný v priestore budovy výkonu väzby,“ ozrejmila Kacvinská s tým, že cieľom cvičenia príslušníkov Hasičského a záchranného zboru bolo najmä preverenie času dojazdu hasičskej a záchrannej techniky, ako aj preverenie postupov a taktiky hasenia pri likvidácii požiaru v netradičnom objekte väznice, vyhľadávanie a evakuácia osôb z postihnutého priestoru s následným poskytnutím predlekárskej prvej pomoci.

ef8942b3-b79c-4259-9097-4f772a7d4956.jpg Zdroj: zvjs.sk

Previerkového cvičenia sa podľa dostupných informácií zúčastnilo sedem príslušníkov Hasičského a záchranného zboru v Žiline s tromi kusmi zásahovej techniky. Ako pozorovatelia sa cvičenia zúčastnili - riaditeľ a jeden príslušník Okresného riaditeľstva Hasičského a záchranného zboru Žilina, príslušníci Krajského operačného strediska Žilina, riaditeľka a príslušníci Strednej školy požiarnej ochrany v Žiline a jeden pracovník Žilinskej univerzity.

b2cd28c2-8a58-4602-b123-e75a9b952dbc.jpg Zdroj: zvjs.sk


Súvisiaci článok
POP Akadémia pozýva na tajomný benefičný program s názvom #HalloweenskaCesta
Čítajte viac >

Zdieľať článok

Ďakujeme, že nás čítate. V prípade, že ste našli v článku chybu, napíšte nám na redakcia@sp21.sk

Lock-icon

Pre pridávanie komentárov do diskusie sa musíteprihlásiť