Utorok 21. 05. 2024 18:25:37 | Meniny má Zina

18-ročný Adam sa po vážnej dopravnej nehode stále zotavuje. Oddnes však už dýcha sám, bez pomoci prístrojov

Príbeh 18-ročného Adama pokračuje. Odborníci z oddelenia anestéziológie a intenzívnej medicíny vo Fakultnej nemocnici s poliklinikou Žilina dnes doobeda Adama úspešne odpojili z umelej pľúcnej ventilácie a aktuálne dýcha sám bez pomoci prístrojov.

Juliana Krčulová|26. október 2023|17:00:04

Ilustračná foto. Zdroj: freepik.com

Súvisiaci článok
18-ročný Adam bojuje v žilinskej nemocnici o život. Potrebuje dobrých ľudí, ktorí by darovali krv
Čítajte viac >

„Naďalej však vyžaduje intenzívnu starostlivosť a špecializovanú liečbu. Má za sebou definitívne operácie viacerých zranení, pokiaľ nedôjde k zhoršeniu, je predpoklad, že už ďalšia operácia potrebná nebude,“ priblížila hovorkyňa žilinskej nemocnice, Lenka Záteková, na sociálnej sieti.

Ďalej uviedla, že ak sa bude Adamov stav vyvíjať dobre, v najbližších dňoch bude môcť byť preložený na oddelenie úrazovej chirurgie, kde začne aj s prvými rehabilitáciami.

DOPRAVNÁ NEHODA

V piatok 20. októbra vo večerných hodinách na ulici Žitnej v Žiline došlo k vážnej dopravnej nehode. Vodič osobného motorového vozidla značky Volkswagen Golf v križovatke pri odbočovaní vľavo, z doposiaľ presne nezistených príčin, nerešpektoval zvislé dopravné značenie „Daj prednosť v jazde“, následkom čoho došlo k stretu s protiidúcim motocyklom.

„Náhodne okoloidúca hliadka pohotovostnej motorizovanej jednotky a okoloidúci príslušník pohotovostného policajného útvaru Krajského riaditeľstva PZ v Žiline v osobnom voľne, poskytli zranenému motocyklistovi okamžitú predlekársku pomoc. 18-ročný vodič pri nehode utrpel zranenia, ktoré si vyžiadali jeho prevoz do nemocnice,“ informovali policajti s tým, že vodič vozidla značky Volkswagen Golf sa na mieste podrobil dychovej skúške s negatívnym výsledkom.

V súvislosti s uvedenou udalosťou vyšetrovateľ Okresného riaditeľstva v Žiline vzniesol 28-ročnému vodičovi osobného motorového vozidla značky Golf obvinenie pre prečin ublíženie na zdraví.


Súvisiaci článok
Vodič Volkswagenu nedal prednosť mladíkovi na motorke. Teraz čelí obvineniu pre prečin ublíženia na zdraví
Čítajte viac >

Zdieľať článok

Ďakujeme, že nás čítate. V prípade, že ste našli v článku chybu, napíšte nám na redakcia@sp21.sk

Lock-icon

Pre pridávanie komentárov do diskusie sa musíteprihlásiť