Streda 18. 09. 2024 18:10:57 | Meniny má Eugénia

Žilinská neurochirurgia sa nestratí ani v Taliansku. Vo svojom obore je špička

V Taliansku sa uskutočnil špeciálny Spinal surgery meeting 2023 a na ten boli zo Slovenska pozvaní len traja zástupcovia. Žilinskú nemocnicu reprezentoval lekár Róbert Rosival. Gratulujeme!

Radka Kostánová|25. október 2023|08:59:28

Zdroj: Facebook/Fakultná nemocnica s poliklinikou Žilina

Súvisiaci článok
18-ročný Adam bojuje v žilinskej nemocnici o život. Potrebuje dobrých ľudí, ktorí by darovali krv
Čítajte viac >

O tom, že je žilinská nemocnica jedna z najlepších nemocníc na Slovensku, niet pochýb. Takže keď sa v Taliansku uskutočnil špeciálny Spinal surgery meeting 2023, samozrejme, že jeden zo zástupcov Slovenska bol zo žilinskej nemocnice.

„Na špeciálny SPINAL SURGERY MEETING 2023 boli zo Slovenska pozvaní len traja zástupcovia a našu nemocnicu reprezentoval vynikajúci lekár, zároveň viceprezident Slovenskej spondylochirurgickej spoločnosti MUDr. Róbert Rosival. S talianskymi kolegami zdieľali naše skúsenosti v spinálnej chirurgii a sme mimoriadne hrdí, pretože porovnanie ukázalo, že sa na Slovensku nemáme za čo hanbiť a sme rovnocennými odbornými partnermi,“ opísala hovorkyňa nemocnice, Lenka Záteková, na sociálnej sieti.

Slovenskí lekári, ktorí boli na meeting v Taliansku pozvaní, navštívili druhú najväčšiu taliansku univerzitnú nemocnicu v Pise, následne neurochirurgické pracoviská v nemocniciach v Livorne a Pesaro. Priamo na operačných sálach sa žilinský doktor Rosival stretol so skvelými profesionálmi vo svojich odboroch a zoznámil sa so skúsenosťami na ich pracoviskách. Dúfame, že v budúcnosti mu to prinesie veľa šťastie a a že ho skúsenosti obohatili.

Ako sme vás už v minulom článku informovali, práve v žilinskej nemocnici vo februári tohto roka privítali do neurochirurgického tímu najmodernejšiu spinálnu endoskopickú zostavu. Vďaka tomu sa stala táto nemocnica len treťou štátnou nemocnicou a jedinou v rámci severovýchodného Slovenska s možnosťou realizovať spinálnu endoskopiu pre pacientov s indikovanými degeneratívnymi ochoreniami chrbtice.

Gratulujeme a želáme veľa úspechov!


Súvisiaci článok
Novorodeniatka v žilinskej nemocnici dostali výnimočný dar. Odteraz sa budú voziť na novom „fáre“
Čítajte viac >

Zdieľať článok

Ďakujeme, že nás čítate. V prípade, že ste našli v článku chybu, napíšte nám na redakcia@sp21.sk

Lock-icon

Pre pridávanie komentárov do diskusie sa musíteprihlásiť