Pondelok 20. 05. 2024 13:30:33 | Meniny má Bernard

18-ročný Adam bojuje v žilinskej nemocnici o život. Potrebuje dobrých ľudí, ktorí by darovali krv

Cez víkend sme vás informovali o dopravnej nehode mladíka, ktorého v piatok na skútri zrazil osobný automobil na križovatke pri Fackárni. Tento 18-ročný chalan bol privezený do žilinskej nemocnice v kritickom stave s priamym ohrozením života.

Radka Kostánová|24. október 2023|08:00:14

Zdroj: Facebook/Fakultná nemocnica s poliklinikou Žilina

Súvisiaci článok
Vodič Volkswagenu nedal prednosť mladíkovi na motorke. Teraz čelí obvineniu pre prečin ublíženia na zdraví
Čítajte viac >

Žilinská nemocnica informuje o tom, že v piatok 20. októbra bol ku nim privezený 18-ročný muž, ktorý teraz bojuje o život. V našom staršom článku sme vás informovali o jeho dopravnej nehode.

„Z dôvodu poranení viacerých častí tela, ktoré priamo ohrozovali život pacienta, bol zvolený postup liečby Damage Control Surgery. Základom je stabilizácia životných funkcií. V piatok aj sobotu mladík absolvoval prvé operácie, dnes absolvoval ďalšie dva výkony a je možné, že nebudú posledné. Jeho boj naďalej pokračuje a náš tím oddelenia anestéziológie a intenzívnej medicíny a úrazovej chirurgie robí skutočné zázraky, ktoré vďaka úžasnej bojovnosti mladíka vyzerajú sľubne,“ opísala priebeh nemocnica na Facebooku.

Darovanie krvi

18-ročný Adam potrebuje veľa transfúzií. Hoci pacient dostáva všetky tie, ktoré potrebuje, vždy je dobré, ak sa nájde niekto, kto by krv daroval, aby bola v zásobe. Nemocnica v Žiline týmto spôsobom ďakuje rodine chlapca za neskutočnú podporu a súdržnosť aj s ďalšími pacientmi, ktorí to potrebujú.

Národná transfúzna služba Slovenskej republiky hlási momentálne hraničné zásoby pre krvné skupiny 0- a B-. Avšak, Národná transfúzna služba nepatrí žilinskej nemocnici, ide o súkromnú spoločnosť, ktorá má svoje pravidlá a tie stanovujú, že každý jeden darca musí byť registrovaný.

Zamestnanci nemocnica preto prosia, aby ste sa v prípade záujmu o darovanie krvi vopred registrovali a postupovali podľa pokynov NTS na TOMTO ODKAZE.

394643234_724285746410324_6113814188962311495_n-2.jpg Zdroj: Facebook/Fakultná nemocnica s poliklinikou Žilina


Súvisiaci článok
Novorodeniatka v žilinskej nemocnici dostali výnimočný dar. Odteraz sa budú voziť na novom „fáre“
Čítajte viac >

Zdieľať článok

Ďakujeme, že nás čítate. V prípade, že ste našli v článku chybu, napíšte nám na redakcia@sp21.sk

Lock-icon

Pre pridávanie komentárov do diskusie sa musíteprihlásiť