Štvrtok 19. 09. 2024 00:35:31 | Meniny má Konštantín

Včerajšia dopravná nehoda na železničnom priecestí v Žiline sa, našťastie, zaobišla bez straty na životoch

V stredu 11. októbra v poobedných hodinách došlo na železničnom priecestí v Žiline k dopravnej nehode.

Juliana Krčulová|12. október 2023|13:42:16

Zdroj: Facebook/Polícia SR - Žilinský kraj

Súvisiaci článok
Motoristi, buďte opatrní! Polícia upozorňuje na možný stret so zverou
Čítajte viac >

Ako informuje hovorkyňa Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Žiline, Gabriela Kremeňová, na základe doteraz vykonaného šetrenia bolo zistené, že 62-ročná vodička vykonávala jazdu na bicykli cez železničné priecestie, na trati Žilina – Rajec na úrovni Stredného odborného učilišťa na Bánovskej ceste v Žiline, ktoré je chránené zvukovým a svetelným zabezpečením, pričom bola zachytená prechádzajúcim vlakom.

Michal Kypus z Krajského riaditeľstva Hasičského a záchranného zboru v Žiline našu redakciu informoval, že na mieste zasahovali hasiči z Hasičskej stanice v Žiline.

„Po príjazde hasiči poskytli do príchodu Záchrannej zdravotnej služby prvú pomoc zrazenej osobe. Zároveň bol vykonaný prieskum cestujúcich v osobnom vlaku – bez zranení. Po príjazde rýchlej lekárskej pomoci hasiči pomohli naložiť postihnutú osobu na nosidlá a transportovali do sanitného vozidla, ktoré osobu odviezlo na ďalšie ošetrenie do nemocničného zariadenia,“ priblížil Kypus.

01.jpg Zdroj: Facebook/Polícia SR - Žilinský kraj

Podľa informácií krajskej hovorkyne, alkohol u rušňovodiča dychovou skúškou zistený nebol.

„Na zistenie prítomnosti alkoholu v organizme cyklistky bol nariadený odber krvi,“ priblížila Kremeňová a dodala, že ďalšie okolnosti a príčiny dopravnej nehody sú predmetom aktuálne prebiehajúceho objasňovania.

Polícia upozorňuje, že na železničnom priecestí si treba počínať mimoriadne opatrne. Týka sa to nielen vodičov, ale aj chodcov a cyklistov. Pred vstupom na železničné priecestie dôrazne žiadajú ľudí, aby rešpektovali závory a výstražné svetlá. Skôr ako vojdete na železničné priecestie, treba spomaliť a presvedčiť sa, či je možné ho bezpečne prejsť.


Súvisiaci článok
Liptovskomikulášski policajti sa na širokú verejnosť obrátili s prosbou o pomoc pri stotožnení neznámych osôb. Poznáte ich?
Čítajte viac >

Zdieľať článok

Ďakujeme, že nás čítate. V prípade, že ste našli v článku chybu, napíšte nám na redakcia@sp21.sk

Lock-icon

Pre pridávanie komentárov do diskusie sa musíteprihlásiť