Štvrtok 19. 09. 2024 22:07:37 | Meniny má Konštantín

Žilinský festival Medzi nami spojil zdravých so znevýhodnenými

Na medzinárodný festival tvorivosti a fantázie Jašidielňa nadviazal v utorok 10. októbra na Mariánskom námestí v Žiline festival Medzi nami. Jeho cieľom bolo poukázať na tému inklúzie a spojiť zdravých ľudí so znevýhodnenými.

TASR|12. október 2023|19:59:45

Zdroj: Žilinský Samosprávny Kraj

Súvisiaci článok
Folklórny súbor Rovňan vo Veľkom Rovnom hľadá nové talenty. Ak vás láka tanec alebo spev, neváhajte!
Čítajte viac >

Podľa koordinátora Sekcie pre mládež Rozvojovej agentúry Žilinského samosprávneho kraja Marcela Rypáka spojilo sily viac ako 20 organizácií z celého kraja. „Pozvali sme ako účastníkov základné a stredné školy, ale aj tých, s ktorými už dlhodobejšie spolupracujeme. Program bol vyskladaný pre žiakov, študentov a ponúkol aktivity, do ktorých sa mohli zapojiť aj návštevníci. Napoludnie sme mali odbornú diskusiu o inklúzii a popoludní inkluzívne divadlo a koncert,“ priblížil.

53250277556_7c444c43ce_k.jpg

Predsedníčka Správnej rady Nadácie Krajina harmónie v Žiline Soňa Holúbková ocenila nadviazanie na myšlienky festivalu Jašidielňa, ktorého organizátorkou a dušou bola štvrť storočia. „Som nesmierne vďačná, že mladí ľudia organizujú aktivitu, ktorá má veľký zmysel pre mesto, pre kraj aj pre organizácie. Aby ich bolo vidieť, že robia pre ľudí, ktorí sú nejako znevýhodnení. Ale, že sa to dá robiť s radosťou a so záujmom,“ podotkla.

53249400357_ca552b887b_k.jpg

Koordinátor Sekcie pre mládež Rozvojovej agentúry ŽSK pripomenul, že rok 2023 je rokom inklúzie. „Rozbehli sme inkluzívne raňajky, na ktorých sa stretávajú pravidelne každý mesiac dve desiatky zástupcov organizácií. Každý tretí štvrtok sme v inej organizácii v kraji. Je to spojené s exkurziou v organizácii a vymieňame si skúsenosti. Budeme tiež rozposielať balíčky do škôl, aby si mohli deti urobiť aktivity a dozvedali sa o inklúzii počas celého roka,“ doplnil.


Súvisiaci článok
Americký deň v Žiline ponúkol informácie o štúdiu, cestovaní i americkej kultúre
Čítajte viac >

Zdieľať článok

Ďakujeme, že nás čítate. V prípade, že ste našli v článku chybu, napíšte nám na redakcia@sp21.sk

Lock-icon

Pre pridávanie komentárov do diskusie sa musíteprihlásiť