Streda 18. 09. 2024 06:40:52 | Meniny má Eugénia

Americký deň v Žiline ponúkol informácie o štúdiu, cestovaní i americkej kultúre

Informácie o študijných a štipendijných programoch, cestovaní, vízach či americkej kultúre mohli v stredu získať na Mariánskom námestí v Žiline návštevníci Amerického dňa. Pripravilo ho Veľvyslanectvo USA na Slovensku.

TASR|11. október 2023|17:32:34

Ilustračné foto. Zdroj: Freepik.com

Súvisiaci článok
Žilinská radnica pozýva širokú verejnosť na Americký deň. Navštíviť môžete aj mobilné planetárium
Čítajte viac >

Program ponúkol koncert americkej rockovej kapely Touch n' Go, kvízy, aktivity pre deti, maľovanie na tvár a ochutnávku typického amerického street foodu. Záujemcom bolo k dispozícii aj mobilné planetárium. Mohli sa prejsť vesmírom medzi planétami a po palube Medzinárodnej vesmírnej stanice, zažiť virtuálnu realitu a vesmírny program NASA v réžii organizácie Astronómia, uviedlo veľvyslanectvo.

Podujatie nadviazalo na utorkové, 10. októbra, otvorenie Amerického centra v Krajskej knižnici v Žiline. Centrum bude ponúkať bezplatné vzdelávacie a komunitné programy pre študentov, pedagógov a verejnosť. Program zahŕňa výučbu anglického jazyka, podporu kritického myslenia, digitálnej gramotnosti, vedecké a technologické workshopy pre dievčatá a seniorov a informácie o možnostiach štúdia, práce a cestovania v Spojených štátoch.


Súvisiaci článok
Nové Americké centrum v Žiline ponúka bezplatné vzdelávacie programy
Čítajte viac >

Zdieľať článok

Ďakujeme, že nás čítate. V prípade, že ste našli v článku chybu, napíšte nám na redakcia@sp21.sk

Lock-icon

Pre pridávanie komentárov do diskusie sa musíteprihlásiť