Utorok 17. 09. 2024 20:48:57 | Meniny má Olympia

Žilinskí policajti skontrolovali v rámci medzinárodnej bezpečnostnej akcie 215 osôb

Policajti železničnej a dopravnej polície sa v dňoch od pondelka 25. septembra do pondelka 2. októbra zapojili do policajnej akcie s názvom „Týždeň bezpečnosti na železnici“, ktorá bola organizovaná Európskou sieťou železničných polícií RAILPOL.

Juliana Krčulová|4. október 2023|08:01:04

Zdroj: Facebook/Polícia SR - Žilinský kraj

Súvisiaci článok
Dnešný požiar vozidla v tuneli Ovčiarsko si nevyžiadal žiadne zranenie osôb
Čítajte viac >

Akcia bola podľa slov žilinských policajtov zameraná na dodržiavanie všeobecne záväzných právnych predpisov súvisiacich s bezpečnosťou a plynulosťou železničnej dopravy a cestnej premávky na železničných priecestiach, ale aj na preventívne pôsobenie v tejto oblasti.

„V rámci Žilinského kraja policajti skontrolovali 76 železničných priecestí, 215 osôb, 19 osôb pristihli pri tom, ako prechádzali cez železničné koľaje na miestach, kde je to zakázané,“ uviedli žilinskí policajti na sociálnej sieti.

Ďalej doplnili, že bolo rovnako skontrolovaných aj 154 vodičov motorových vozidiel, ktorých podrobili dychovým skúškam. U dvoch vodičov mala skúška pozitívny výsledok.

„15 dychových skúšok bolo vykonaných u rušňovodičov a 29 u ostatných zamestnancov, ktorí majú vplyv na železničnú dopravu, všetky s negatívnym výsledkom,“ priblížili policajti.


Súvisiaci článok
Polícia odhalila v Žilinskom kraji minulý týždeň až 43 opitých vodičov
Čítajte viac >

Zdieľať článok

Ďakujeme, že nás čítate. V prípade, že ste našli v článku chybu, napíšte nám na redakcia@sp21.sk

Lock-icon

Pre pridávanie komentárov do diskusie sa musíteprihlásiť