Utorok 17. 09. 2024 22:31:41 | Meniny má Olympia

Považskobystrickí policajti mali cez víkend plné ruky práce

Krajské riaditeľstvo Policajného zboru v Trenčíne informovalo o víkendových dopravných nehodách v Považskej Bystrici. Považskobystrickí dopravní policajti počas uplynulého víkendu riešili až štyroch vodičov, ktorí pod vplyvom alkoholu spôsobili dopravnú nehodu. Rekordér podľa ich slov nafúkal viac ako tri promile. Foto: Facebook / Polícia SR - Trenčiansky kraj

Juliana Krčulová|31. január 2022|17:31:05

Prvý prípad jazdy pod vplyvom alkoholu sa stal v sobotu 29. januára 2022 v popoludňajších hodinách v obci Lúky, okres Púchov. „Vodička vozidla značky Hyundai podľa doterajších zistení na miestnej komunikácii pravým spätným zrkadlom narazila do 13-ročnej chodkyne. Maloletá chodkyňa utrpela zranenia s dobou liečenia do 14 dní. Policajti vodičke pri dychovej skúške namerali 0,57 mg/l, čo predstavuje 1,19 promile alkoholu,“ uviedli trenčianski policajti vo svojom príspevku a dodali, že dopravná nehoda je v štádiu vyšetrovania.

FB Polícia SR - Trenčiansky kraj 5.jpg Foto: Facebook / Polícia SR - Trenčiansky kraj

Ďalšia dopravná nehoda, pri ktorej bol prítomný alkohol u vodiča na seba nenechala dlho čakať. V nedeľu 30. januára 2022 krátko po polnoci boli považskobystrickí policajti privolaní k dopravnej nehode na miestnej komunikácii v Púchove. Podľa ich doterajších zistení 33-ročný vodič vozidla značky Volkswagen v dôsledku neprispôsobenia rýchlosti jazdy svojim schopnostiam prešiel s vozidlom do protismeru, kde narazil do oplotenia budovy Centra sociálnych služieb.

„Vodiča policajti podrobili dychovej skúške s výsledkom merania 0,99 mg/l, čo predstavuje 2,06 promile alkoholu. Opakovaná dychová skúška mala stúpajúcu tendenciu, a to 2,19 promile (1,05 mg/l). Škoda, ktorá vznikla na vozidle a oplotení bola predbežne vyčíslená na asi 5 300 eur,“ dodalo KR PZ v Trenčíne.

FB Polícia SR - Trenčiansky kraj 3.jpg Foto: Facebook / Polícia SR - Trenčiansky kraj

Tretia dopravná nehoda, pod ktorú sa rovnako podpísal alkohol, sa stala len dve minúty pred jednou hodinou ráno v nedeľu 30. januára 2022 na miestnej komunikácii v Púchove. „Vodič Škody Octavia jazdil v Púchove na miestnej komunikácii, kde pri prejazde pravotočivou zákrutou prešiel do protismernej časti vozovky, kde narazil do oplotenia. Privolaní policajti takmer neverili vlastným očiam, keď im na alkoteste zasvietila hodnota 1,53 mg/l, čo predstavuje 3,19 promile!“ napísali zhrození policajní príslušníci vo svojom príspevku na sociálnej sieti Facebook. Škoda, ktorá vznikla na vozidle a oplotení je podľa ich slov odhadovaná na 400 eur.

FB Polícia SR - Trenčiansky kraj.jpg Foto: Facebook / Polícia SR - Trenčiansky kraj

Obaja vodiči už čelia obvineniu z prečinu ohrozenia pod vplyvom návykovej látky. V prvom prípade dopravnej nehody polícia čaká na lekársku správu a podľa jej výsledkov rozhodnú o ďalšom postupe pri vodičke, ktorá viedla motorové vozidlo pod vplyvom alkoholu. „Isté je, že vodičku neminie taktiež obvinenie z prečinu ohrozenia pod vplyvom návykovej látky. Výsledky lekárskej správy ukážu, či jej nepribudne aj obvinenie z prečinu ublíženia na zdraví,“ uzavreli trenčianski policajti.


Súvisiaci článok
Silný vietor v Liptovskom Mikuláši sa postaral o výpadky verejného osvetlenia. Zimnú údržbu ciest však nenarušil
Čítajte viac >

Zdieľať článok

Ďakujeme, že nás čítate. V prípade, že ste našli v článku chybu, napíšte nám na redakcia@sp21.sk

Lock-icon

Pre pridávanie komentárov do diskusie sa musíteprihlásiť