Štvrtok 17. 10. 2024 23:47:12 | Meniny má Hedviga

Po takmer 42 rokoch odišla do dôchodku pôrodná asistentka Ľubka zo žilinskej nemocnice

Napriek tomu, že bude celému personálu chýbať, si po dlhých rokoch v službe odišla pôrodná asistentka Ľubica Chovancová užiť zaslúžený dôchodok.

Radka Kostánová|30. september 2023|08:31:41

Zdroj: Facebook/Fakultná nemocnica s poliklinikou Žilina

Súvisiaci článok
Po 42 rokoch odišla do dôchodku pôrodná asistentka Helenka zo žilinskej nemocnice
Čítajte viac >

V piatok si odslúžila v žilinskej nemocnici svoj posledný deň výnimočná žena a úžasná pôrodná asistentka Ľubica Chovancová. Totižto, Ľubka si odišla užiť zaslúžený pohodový relax na dôchodok.

Ľubka vyštudovala najprv gymnázium v Kysuckom Novom Meste, no ako uviedla pre nemocnicu, už vtedy jej srdce hovorilo, že jej poslaním bude práve pomoc druhým Ako ďalej prezradila, stala by sa buď učiteľkou alebo sestrou. Nasledovalo ale dvojročné štúdium na Strednej zdravotníckej škole v Ružomberku v odbore "ženská sestra", ktoré napokon definitívne rozhodlo. A 14. decembra 1981 sa Ľubka stala neoddeliteľnou súčasťou žilinskej nemocnice.

IMG_20230930_075438.jpg

„Celý svoj pracovný život strávila na gynekologickej ambulancii v pozícii pôrodnej asistentky a za viac ako štyri desaťročia sa tu postarala o tisícky žien. Pomohla vychovať ďalšie šikovné sestry a odovzdala im cenné skúsenosti pre prácu v našej ambulancii. Za 42 rokov nebola nikdy na klasickej PN, vždy podala pomocnú ruku a urobila maximum, aby podporila oddelenie. Ľubka je výnimočná žena, ktorej až neuveriteľne pokojný prístup dokázal vyriešiť takmer každý problém. Jej úsmev, odbornosť, láska a starostlivosť nám bude nesmierne chýbať," opisuje žilinská nemocnica.

Hovorkyňa nemocnice, Lenka Záteková, dodáva, že keď sa Ľubka pred 42 rokmi rozhodla nastúpiť do žilinskej nemocnice, navždy sa zapísala do histórie a venovala nemocnici podstatnú časť života. Ďakuje jej za každý jeden deň obetovaný pre nemocnicu, pacientov a kolegov.

Aj my sa pripájame a prajeme ešte veľa pokojných rokov užitých v pohodlí domova.

IMG_20230930_075506.jpg


Súvisiaci článok
Zomrela najstaršia obyvateľka obce Dlhé Pole. Posledná rozlúčka s ňou bude zajtra
Čítajte viac >

Zdieľať článok

Ďakujeme, že nás čítate. V prípade, že ste našli v článku chybu, napíšte nám na redakcia@sp21.sk

Lock-icon

Pre pridávanie komentárov do diskusie sa musíteprihlásiť