Piatok 20. 09. 2024 06:26:56 | Meniny má Ľuboslav, Ľuboslava

Po 42 rokoch odišla do dôchodku pôrodná asistentka Helenka zo žilinskej nemocnice

Napriek sklamaniu celého personálu si po dlhých rokoch v službe odišla pôrodná asistentka Helena Šubíková užiť zaslúžený dôchodok. FOTO: FNsP Žilina

Michal Filek|21. august 2023|08:00:14


Súvisiaci článok
V žilinskej pôrodnici oslávili tisíci pôrod tohto roka. Narodila sa malá Agátka
Čítajte viac >

V piatok si odslúžila svoj posledný pracovný deň výnimočná žena a úžasná pôrodná asistentka Helenka Šubíková. Odišla si užiť zaslúžený pohodový relax na dôchodku.

Na žilinské oddelenie gynekológie a pôrodníctva nastúpila 9. júla 1981 a celé štyri desaťročia jej srdce navždy patrilo práve pôrodnici. Najprv síce vyštudovala gymnázium, no potom absolvovala dvojročnú nadstavbu "ženská sestra" v Ružomberku a tiež pomaturitné špecializačné štúdium v Bratislave "sestra špecialistka".

„Čo ju však v žiadnej škole učiť nemuseli a neustále nosí v sebe, je jej láskavý prístup, zvonivý smiech, keď treba aj prísny pohľad, no vždy otvorené srdce,“ píše Lenka Záteková, hovorkyňa nemocnice.

V Žiline patrila medzi najskúsenejšie a zároveň najobľúbenejšie pôrodné asistentky. Jej rukami prišli na svet 10-tisíce detí, ktorým už priviedla na svet aj ich deti.

59530195_2280810812236220_9051652917873868800_n.jpg

Ako vždy hovorí, priviesť na svet nový život je zázrak, a celý personál nemocnice je nesmierne vďačný, že prostredníctvom jej odbornej, ľudskej a kvalitnej práce sa tieto zázraky mohli diať.

„Drahá naša Helenka, ďakujeme Vám z celého srdca za dni plné úsmevov a dobrej nálady, ktorú ste vždy priniesli do miestnosti, oporu, ktorú ste dali rodičkám, ich partnerom i kolegom, skúsenosti, ktoré ste neustále ochotne odovzdávali ďalej. Ďakujeme však tiež za všetky ťažké dni, náročné služby, sekundy a minúty v záchrane o život ženy i dieťaťa, za všetko, čo ste za tie roky venovali a obetovali žilinskej nemocnici.

Do ďalších rokov Vám prajeme, nech sa Vám aspoň dvojnásobne vráti všetka láska, zdravie a pomoc, ktorú ste venovali druhým. Helenka, ďakujeme!“ napísala za všetkých Lenka Záteková.

A na záver dodala, že o Helenke hovorí za všetko už len fakt, že okrem piatkových menín a rozlúčky stihla tiež pomôcť pri pôrode svojej kolegyne z pôrodnej sály Zuzky, ktorá kvôli nej prišla iba pár hodín po pôrode s úsmevom aj na spoločnú fotku.


Súvisiaci článok
Kapitán Boeingu sa poďakoval za starostlivosť o dcéru. Obdaroval žilinskú pediatriu
Čítajte viac >

Zdieľať článok

Ďakujeme, že nás čítate. V prípade, že ste našli v článku chybu, napíšte nám na redakcia@sp21.sk

Lock-icon

Pre pridávanie komentárov do diskusie sa musíteprihlásiť