Piatok 03. 05. 2024 05:11:41 | Meniny má Galina, Timea

Sovu zachránili v poslednej chvíli

Túto sovu našli v zúboženom stave vo Vrútkach. V Zázrivej sa o ňu starajú a už čoskoro sa vráti späť do prírody. Foto: Záchranná stanica pre zranené živočíchy v Zázrivej

D U|30. január 2022|10:06:38

„Táto krásna Rozálka je sova lesná, ktorá bola nájdená v noci pravdepodobne po náraze. Bola silno dezorientovaná a neschopná letu priamo vo Vrútkach. Jej nočnú záchranu nám pomohla zorganizovať obetavá Mestská polícia Vrútky v spolupráci s priateľmi z Veterina Turiec. Sova sa už pomaly zotavuje a my ďakujeme všetkým, ktorí prispeli k jej záchrane. Nech je takýchto príkladov čo najviac,“ napísali na sociálnej sieti záchranári zo Záchrannej stanice pre zranené živočíchy v Zázrivej.

Záchranná stanica v Zázrivej zachraňuje poranené a choré zvieratá a opustené mláďatá. Zaoberajú sa ich liečením, rehabilitáciou a prípravou na vypúšťanie vyliečených živočíchov do prírody. V prevádzke je od roku 2001 a doteraz zachránili stovky zvierat. Najčastejšie ich pomoc potrebovali orol skalný, myšiak lesný a sokol myšiar. Vrátiť do prírody sa im darí približne polovicu z prijatých zvierat.


Súvisiaci článok
Poranenie bedrového kĺbu a panvy. Lesného robotníka ratovali horskí záchranári
Čítajte viac >

Zdieľať článok

Ďakujeme, že nás čítate. V prípade, že ste našli v článku chybu, napíšte nám na redakcia@sp21.sk

Lock-icon

Pre pridávanie komentárov do diskusie sa musíteprihlásiť