Utorok 17. 09. 2024 23:00:47 | Meniny má Olympia

Poslanci prelomili veto primátora, pozemky budú chrániť

Poslanci mestského zastupiteľstva v Žiline pred malou chvíľou prelomili veto primátora a 23 hlasmi potvrdili už v decembri schválené uznesenie o ochrane a prinavrátení pozemkov do majetku mesta. Myslia sa tým najmä pozemky za Vuralom, na ktorých stoja švédske domčeky a pozemok pod detským ihriskom v Bánovej pri kostole. FOTO: screenshot youtube kanál Mesto Žilina

Michal Filek|28. január 2022|15:12:08

Primátor Peter Fiabáne uznesenie nepodpísal, pretože je, podľa neho nevykonateľné a pozemky nikdy neboli v majetku mesta. Rovnako dôvodil aj počas dnešného rokovania.

Poslankyňa Miriam Šuteková, za predkladateľov, však uviedla, že disponuje dokumentami o vlastníctve mesta.

„Našim cieľom bolo získať späť majetok mesta a zabrániť morálnemu precedensu, že mesto dovolí, aby sme stratili takéto pozemky bez toho, aby sme ich ochraňovali. Ak nezačneme problém riešiť hneď, v budúcnosti nás budú čakať finančné nároky majiteľov pozemkov, na ktorých stojí infraštruktúra. Už dnes dochádza v mestských častiach k zataraseniu ciest, pričom si majitelia pozemkov pýtajú bezdôvodné obohatenie,“ uviedla Šuteková.

Denis Cáder vyjadril pochybnosť o tom, že je to skutočne tak. Šutekovej sa spýtal, prečo, ak disponuje takýmito dôkazmi, ich mestu neposkytne.

Šuteková sa vyjadrila, že tak urobí.


Súvisiaci článok
AKTUÁLNE: Poslanci schválili ochranu pozemkov pod Vuralom, v Bánovej a Trnovom (AKTUALIZOVANÉ)
Čítajte viac >

Zdieľať článok

Ďakujeme, že nás čítate. V prípade, že ste našli v článku chybu, napíšte nám na redakcia@sp21.sk

Lock-icon

Pre pridávanie komentárov do diskusie sa musíteprihlásiť