Štvrtok 19. 09. 2024 20:16:37 | Meniny má Konštantín

Žilinská nemocnica zakúpila nový prístroj vďaka Nadácii COOP Jednota

Nadácia COOP Jednota venovala Fakultnej nemocnici s poliklinikou Žilina peňažný dar vo výške 10 995 eur. Symbolický šek odovzdal Marián Jandačka, predseda predstavenstva COOP Jednoty Žilina a Ján Bilinský, predseda COOP Jednoty Slovensko a predseda správnej rady Nadácie COOP Jednota. TEXT a FOTO: Lenka Zateková, hovorkyňa FNsP Žilina

Tlačová správa|28. august 2023|19:58:25

Nadácia COOP Jednota už 22 rokov kontinuálne podporuje aktivity, ktorých spoločným menovateľom je spoločenská zodpovednosť a humánne myšlienky. Pomoc a humánny prístup boli základom spotrebného družstevníctva už pri jeho zrode a tieto hodnoty sa v systéme COOP Jednota napĺňajú dodnes. Nadácia podporuje zdravotníctvo, lokálne komunity, šport, školstvo, ale aj rozvoj vzdelávania, kultúry a umenia. V rámci podpory v oblasti zdravotníctva a sociálnej pomoci každoročne prispieva k zlepšeniu vybavenia nemocníc, skvalitneniu starostlivosti o pacientov a ľudí so zdravotným znevýhodnením, podáva pomocnú ruku deťom i dospelým v núdzi. Tentokrát smeruje finančná podpora do Žiliny.

Symbolický šek v hodnote 10 995 eur prevzal riaditeľ Fakultnej nemocnice s poliklinikou Žilina Eduard Dorčík spolu s ekonomicko-technickým námestníkom Igorom Stalmašekom a primárkou oddelenia otorinolaryngológie Gabrielou Bugovou.

„Úprimne ďakujeme Nadácii COOP Jednota za výnimočnú pomoc a podporu žilinskej nemocnice. Vďaka finančným prostriedkom sa podarilo zakúpiť kvalitný diagnostický mikroskop pre našich ORL špecialistov, ktorý slúži na vyšetrovanie detských i dospelých pacientov. Výhodou prístroja sú jeho technické vlastnosti, možnosť detailného priblíženia a zároveň pohyblivé rameno umožňujúce vyšetrovať pacienta v sede aj ľahu,“ priblížil riaditeľ FNsP Žilina, Eduard Dorčík a dodáva: „Sponzorský dar napomohol výrazne skvalitniť poskytovanie zdravotnej starostlivosti v krčno-nosovo-ušnej ambulancii žilinskej nemocnice.“

sp.JPG

COOP Jednota Žilina, spotrebné družstvo, má snahu prostredníctvom Nadácie COOP Jednota pravidelne prispievať k rozvoju regiónu, najmä podporou zdravotníctva a lokálnych komunít.

„Podporu FNsP v Žiline vnímame ako dôležitú a zmysluplnú. Aj preto sme FNsP v Žiline formou sponzorstva cez Nadáciu COOP Jednota podporili už v minulosti. Veríme, že zakúpenie prístrojového vybavenia pre ORL oddelenie prispeje k zlepšeniu pracovných podmienok lekárov a k skvalitneniu služieb, ktoré toto oddelenie poskytuje pacientom,“ konštatuje Marián Jandačka, predseda predstavenstva COOP Jednoty Žilina.


Súvisiaci článok
Noel sa narodil predčasne, avšak aj vďaka starostlivosti je už s mamou. Tá z vďaky žilinskú pôrodnicu obdarovala
Čítajte viac >


Súvisiaci článok
Na najväčšom psychiatrickom oddelení v Žilinskom kraji vyrástli dva výnimočné stromy
Čítajte viac >

Zdieľať článok

Ďakujeme, že nás čítate. V prípade, že ste našli v článku chybu, napíšte nám na redakcia@sp21.sk

Lock-icon

Pre pridávanie komentárov do diskusie sa musíteprihlásiť