Sobota 27. 07. 2024 03:36:36 | Meniny má Božena

Mažoretky Ellis z Ochodnice sa stali majsterkami sveta

Počas troch súťažných dní sa na tanečnom parkete vystriedalo 3500 mažoretiek, ktoré odtancovali takmer 600 choreografií. Do Crikvenice pricestovalo 50 súborov z Chorvátska, Slovinska, Poľska, Česka, Rumunska, Maďarska, Talianska, Francúzska, Španielska, Kanady a Kazachstanu. Slovenskú republiku úspešne reprezentovali mažoretky Ellis z Ochodnice. TEXT a FOTO: Mgr. Zuzana Cibuľová, vedúca súboru

Tlačová správa|6. júl 2023|19:15:31

Početná slovenská výprava mažoretiek a rodičov vyrazila na cestu vo štvrtok večer. Hneď v piatok ráno sa na parket postavili najstaršie dievčatá a v disciplíne Show senior predviedli choreografiu na filmovú tému stroskotanec. Tom Hanks so svojim loptovým kamarátom Mr. Wilsonom priniesli Elliskám prvé miesto a titul Majster sveta. To, že mažoretky Ellis patria v disciplíne mix medzi najlepšie medzinárodné súbory potvrdili i tento rok. V kategórií mix senior získali taktiež prvé miesto a dokonca i cenu poroty za najkrajšie skupinové kostýmy. Mini formácia mix senior sa umiestnila na druhom mieste a vybojovala tak pre Slovensko strieborné medaily. Duo mix senior trošku potrápila konkurencia a dievčatá obsadili krásne tretie miesto.

mazoretky-ochodnica-003.jpg

Po dlhšej dobe sme sa rozhodli vyskúšať šťastie i v iných disciplínach. V kategórii mini pompom senior prišli na výpomoc tri dievčatá z predchádzajúcej generácie mažoretiek a svojou šikovnosťou aj po 5ročnej prestávke pomohli seniorkám vybojovať ďalšiu bronzovú medailu. Mini formácia senior baton sa umiestnila na 5. mieste a vlajkové sólo našej Simonky získalo 6. miesto.

mazoretky-ochodnica-002.jpg

Mažoretky Ellis stále medzi seba prijímajú nové členky z Ochodnice i okolia. Trénerkou najmladších mažoretiek je Simonka Solomanová , ktorá s dievčatami prežila naozaj náročný rok a hodiny tréningov v telocvični priniesli našim kadetkám i prvé súťažné skúsenosti. Podarilo sa im nacvičiť 5 naozaj pekných súťažných choreografií a všetky boli odhodlané zabojovať o cenné kovy. Po 17. rokoch fungovania nášho súboru si vždy povieme, že už sme na súťažiach zažili naozaj všetko a nie je situácia, ktorá by nás prekvapila. Omyl! Deň pred súťažou si naša malá sólistka Majka zlomila prst na ruke a kvôli komplikáciám zostala doma. Museli sme preto odvolať dve súťažné zostavy a jej neprítomnosť sa podpísala aj v mini formácií pompom kadetiek, ktorá obsadila 6.miesto. Sklamanie bolo veľké, no, dievčatá sa nevzdali a v nedeľu predviedli mini mix kadetiek i bez Majky. Získali svoje prvé strieborné medaily. Smútok odhodilo i veselé šašovské trio kadetiek. Dievčatá nahodili farebné kostýmky ,parochne, úsmev a vyhrali tretie zlato pre náš súbor.

mazoretky-ochodnica-006.jpg

Mažoretky Ellis získali na súťaži celkovo tri zlaté, dve strieborné a dve bronzové medaily. Veľmi pekne ďakujeme za finančnú pomoc obci Ochodnica, CVČ Ochodnica, všetkým sponzorom, rodičom a priateľom, ktorí nám boli po celý rok obrovskou oporou a pomáhali s prípravami na súťaž. V neposlednom rade patrí vďaka aj našim mažoretkám, ktoré na súťaži reprezentovali nie len obec Ochodnica ale aj Slovenskú republiku.

mazoretky-ochodnica-007.jpg


Súvisiaci článok
Talenty Žilinského kraja: Mažoretky Barbora Krčová a Simona Kačeriaková (VIDEO)
Čítajte viac >

Zdieľať článok

Ďakujeme, že nás čítate. V prípade, že ste našli v článku chybu, napíšte nám na redakcia@sp21.sk

Lock-icon

Pre pridávanie komentárov do diskusie sa musíteprihlásiť