Nedeľa 19. 05. 2024 05:33:56 | Meniny má Gertrúda

Talent Žilinského kraja: Atlét Michal Kopček (VIDEO + FOTO)

Sedemnásťročný rodák z Liptovského Mikuláša, Michal Kopček, sa atletike venuje už od deviatich rokov. Aktuálne pôsobí v klube CVČ Liptovský Mikuláš a hosťuje v AK Slávia UK Bratislava. Michal sa aj napriek mesačnej hospitalizácii v nemocnici, so zápalom malého mozočku, atletiky nikdy nevzdal a vo svojej hlavnej disciplíne, 400 metrov cez prekážky, dosahuje každoročne pódiové umiestnenia. Foto: Súkromný archív Michala Kopčeka Video: Juliana Krčulová / SP21

Juliana Krčulová|1. júl 2023|11:59:59


Súvisiaci článok
Talent Žilinského kraja: Kickboxer Marek Pistovčák (VIDEO + FOTO)
Čítajte viac >

„Volám sa Michal Kopček, mám sedemnásť rokov, som z Liptovského Mikuláša a venujem sa atletike. Momentálne pôsobím v klube CVČ Liptovský Mikuláš a hosťujem v klube AK Slávia UK Bratislava. Aktuálne študujem na Gymnáziu Michala Miloslava Hodžu,“ predstavil sa našej redakcii talentovaný atlét Michal Kopček.

Collage Maker-01-Jul-2023-11-08-AM-6058.jpg

Atletika mu učarovala už v deviatich rokoch.

„Ku atletike ma dostal kamarát, ktorý mi povedal, že je tam naozaj teda veľa činností, skáče sa tam, behá sa tam, robia sa tam kotúle, je to naozaj zábavný krúžok. Tak som tam teda šiel, prihlásili ma tam rodičia v treťom ročníku, ale, žiaľ, musel som ísť na mesiac do nemocnice, pretože som mal zápal malého mozočku. Nevedel som úplne ovládať svoje končatiny, nevedel som chodiť, takže som dosť prekvapený, že sa to nakoniec takto vyvinulo a mohol som s atletikou pokračovať. Nakoniec som sa dostal aj k svojej hlavnej disciplíne, čo je 400 metrov cez prekážky,“ priblížil v našom rozhovore sedemnásťročný talentovaný atlét, ktorý sa už pýši aj ziskom titulu niekoľkonásobného majstra Slovenska.

Ako prebiehajú Michalove tréningy, akých súťaží sa už stihol zúčastniť a aké cenné víťazstvá si z nich odniesol, nám porozprával v našom VIDEU.

Si športovec alebo umelec a vynikáš medzi spolužiakmi? Máš menej ako 21 rokov a pri utieraní prachu z tvojich ocenení ti jedna sobota nestačí? Potom hľadáme práve teba!

Ak prekypuješ talentom už od škôlky, venuješ sa športu alebo hráš na hudobný nástroj, máš menej ako dvadsaťjeden rokov a si zo Žilinského kraja, neváhaj a daj nám o sebe vedieť!

Samozrejme, ak sa tento článok dostal ku rodinným príslušníkom, prajným kamarátom a známym talentovaných športovcov a umelcov, dajte nám o nich vedieť prostredníctvom nášho mailu tip@sp21.sk


Súvisiaci článok
Talent Žilinského kraja: MMA zápasníčka Eva Erdélyiová (VIDEO + FOTO)
Čítajte viac >

Zdieľať článok

Ďakujeme, že nás čítate. V prípade, že ste našli v článku chybu, napíšte nám na redakcia@sp21.sk

Lock-icon

Pre pridávanie komentárov do diskusie sa musíteprihlásiť