Pondelok 21. 10. 2024 21:15:57 | Meniny má Uršuľa

Študenti môžu v automobilke Kia Slovakia získať štipendium v hodnote 4 000 eur

Kia Slovakia podpísala po Žilinskej Univerzite v Žiline memorandum aj s Technickou univerzitou v Košiciach. V automobilke za posledný rok spolupracovali s piatimi štipendistami. Ich finančná podpora za akademický rok je aktuálne na úrovni 4 000 eur. Foto: Kia Slovakia

Juliana Krčulová|28. jún 2023|09:30:00


Súvisiaci článok
Prvú akreditáciu na meranie emisií áut na Slovensku získal výrobný závod Kia Slovakia v Tepličke nad Váhom
Čítajte viac >

Prezident a výkonný riaditeľ Kia Slovakia, Geon Won Shin a rektor Technickej univerzity v Košiciach, prof. Ing. Stanislav Kmeť, DrSc. podpísali spoločné memorandum o vzdelávaní, vede, spolupráci a výskumných aktivitách. Médiá o tom informoval hovorca spoločnosti Kia Slovakia, Tomáš Potoček.

„Cieľom je poskytnúť podporu a nájsť spoločné aktivity v oblastiach strojárstva, Priemyslu 4.0, riadenia, ergonómie a ďalších automobilových otázkach. Automobilka poskytne študentom univerzity bezplatné stáže, exkurzie, praxe a platené štipendiá. Memorandum umožňuje tvorivú činnosť študentov pri vypracovaní bakalárskych, diplomových a doktorandských prác. Memorandum tiež zdôrazňuje dôležitosť spolupráce medzi akademickou sférou a automobilovým priemyslom, ktorý prechádza dynamickým rozvojom a transformáciou,“ priblížil hovorca spoločnosti Kia Slovakia.

Geon Won Shin, prezident a výkonný riaditeľ Kia Slovakia, ďalej uviedol: „Podpisom memoranda na pôde výrobného závodu značky Kia v Európe začíname formálne projekt, ktorý prinesie mnoho príležitostí pre obe strany. Veríme, že spolupráca expertov oboch organizácií čoskoro ukáže prvé výsledky v oblasti vzdelávania, vedy a výskumu.“

DSC_1234.jpg

„Toto partnerstvo by malo viesť k zlepšeniu kvality výučby, poskytovaniu nových príležitostí pre študentov, výmenu expertíz a podporu výskumných projektov. Rozširovanie možností spolupráce s Kia Slovakia je pre nás veľmi povzbudzujúce. Táto spolupráca nám umožní praktické výstupy a rozvoj vzdelávania, ktoré budú zodpovedať súčasným požiadavkám trhu," doplnil prof. Ing. Stanislav Kmeť, DrSc., rektor Technickej univerzity v Košiciach.

Na slávnostnom podpise memoranda bol prítomný aj prezident spoločnosti Kia Europe, Won Jeong Jeong.

„Kia Europe zastrešuje aktivity značky v regióne a usiluje sa získať najlepšie talenty pre všetky oblasti podnikania. Účasť prezidenta Kia Europe zdôrazňuje dôležitosť tejto témy pre značku Kia. Samotná automobilka deklaruje záujem o spoluprácu s ďalšími univerzitami. Univerzitní študenti sa v Kii najviac uplatňujú v oblastiach elektrotechnika a strojárstvo, ale tiež v administratíve. Čo sa týka záverečných prác, vo veľkej miere je zastúpená oblasť BOZP,“ uzavrel hovorca Kia Slovakia, Tomáš Potoček.


Súvisiaci článok
Nové logo spoločnosti Kia Slovakia má pre budúci vývoj značky dôležitý význam
Čítajte viac >

Zdieľať článok

Ďakujeme, že nás čítate. V prípade, že ste našli v článku chybu, napíšte nám na redakcia@sp21.sk

Lock-icon

Pre pridávanie komentárov do diskusie sa musíteprihlásiť