Sobota 05. 10. 2024 03:44:32 | Meniny má Viera

„Kolobežky v Martine nekončia,“ hovorí primátor Danko

Primátor mesta, Ján Danko, tvrdí, že aj napriek odchodu spoločnosti Bolt z Martina nemusia nadšenci zelených kolobežiek vôbec smútiť. Už počas leta by do mesta mali pribudnúť moderné kolobežky od nového poskytovateľa. Foto: ilustračné / Freepik.com

Juliana Krčulová|27. jún 2023|09:00:00


Súvisiaci článok
Zdieľaných kolobežiek spoločnosti Bolt sa v novej sezóne nedočká Martin a ani Žilina. Dôvodov je viacero
Čítajte viac >

Spoločnosť Bolt spustila v apríli novú sezónu zdieľaných kolobežiek. Oficiálne spoločnosť potvrdila štart novej sezóny iba v piatich slovenských mestách, a to v Bratislave, v Nitre, v Trnave, v Trenčíne a v Piešťanoch. Naša redakcia sa preto obrátila na Petra Mesarča, country managera pre kolobežky Bolt na Slovensku, s otázkou, z akého dôvodu nebudú kolobežky spoločnosti Bolt dostupné aj pre obyvateľov v mestách Martin a Žilina.

„V ostatných mestách, v Martine a Žiline, dočasne pozastavujeme ich prevádzku z rôznych dôvodov, jedným z nich je aj celková zmena stratégie spoločnosti Bolt v rámci strednej Európy. Veríme však, že v budúcnosti sa nám podarí do týchto miest zdieľané elektrické kolobežky vrátiť,“ uviedol v apríli pre našu redakciu Peter Mesarč, country manager pre kolobežky Bolt na Slovensku.

Primátor mesta Martin, Ján Danko, na sociálnej sieti Facebook však avizoval, že kolobežky v Martine nekončia.

„Aj napriek medializovaným informáciám a odchodu spoločnosti BOLT z Martina nadšenci zelených kolobežiek nemusia smútiť. Už počas leta do mesta pribudnú úplné nové, moderné a vylepšené kolobežky od nového poskytovateľa. Vďaka ústretovosti novej spoločnosti sa nám podarilo upraviť na kolobežkách zníženie rýchlosti na pešej zóne a na najfrekventovanejších uliciach pre peších, vybavenie rozšírenými bezpečnostnými prvkami vrátane smeroviek a zlepšenie spôsobu parkovania. Verím, že nové kolobežky sa v Martine osvedčia a prispejú k udržateľnejšej doprave v našom meste,“ informoval primátor mesta.


Súvisiaci článok
Spoločnosť Bolt zavedie prísnejšie opatrenia pre bezohľadných jazdcov na kolobežkách až v budúcej sezóne (ROZHOVOR)
Čítajte viac >

Zdieľať článok

Ďakujeme, že nás čítate. V prípade, že ste našli v článku chybu, napíšte nám na redakcia@sp21.sk

Lock-icon

Pre pridávanie komentárov do diskusie sa musíteprihlásiť