Štvrtok 25. 04. 2024 14:46:46 | Meniny má Marek

Spoločnosť Bolt zavedie prísnejšie opatrenia pre bezohľadných jazdcov na kolobežkách až v budúcej sezóne (ROZHOVOR)

Spoločnosť Bolt postupne zavádza opatrenia pre bezohľadných jazdcov na kolobežkách. V Žilinskom kraji by sa zmeny mali prejaviť v budúcej sezóne. Pre našu redakciu to potvrdil Samuel Kmec, operations manager pre kolobežky Bolt na Slovensku. Foto: Bolt

Juliana Krčulová|15. marec 2023|11:00:40


Súvisiaci článok
Nová sezóna bikesharingu štartuje v Žiline už v pondelok 27. marca (ROZHOVOR)
Čítajte viac >

Samuel Kmec, operations manager pre kolobežky Bolt na Slovensku, nám odpovedal aj na otázku, na aké konkrétne opatrenia sa majú užívatelia kolobežiek Bolt v Žilinskom kraji pripraviť:

„V rámci nášho bezpečnostného záväzku sme prijali viaceré opatrenia, ktoré majú výrazne pomôcť v zvýšení bezpečnosti používateľov našich kolobežiek, ale aj ich okolia. Jedným z nich je aj tzv. bodovanie bezohľadných jazdcov. Funkcia sa v súčasnosti testuje v Nemecku a Portugalsku a v priebehu sezóny sa rozšíri na ďalšie trhy. Predpokladáme, že na Slovensku by mohla byť po doladení všetkých technických detailov dostupná na budúcu sezónu,“ priblížil našej redakcii Kmec.

bolt-scooter-safety_road-safety-rules-min-768x513.jpg

Na otázku, či sa užívatelia kolobežiek Bolt v Žilinskom kraji v tomto roku dočkajú aj nejakých noviniek, nám odpovedal takto:

„V Bolte systematicky pracujeme na bezpečnosti našich kolobežiek. Vyvíjame nové generácie modelov a dávame si patentovať nové bezpečnostné funkcie. Zaviedli sme prevenciu jazdenia vo dvojici, kedy kolobežka sama vyhodnotí, ak sa na nej vezie viac ako jedna osoba a zablokuje sa. Tiež prostredníctvom aplikácie upozorňujeme na jazdenie pod vplyvom alkoholu a zaviedli sme aj prevenciu proti brzdeniu šmykom,“ dodal Samuel Kmec, operations manager pre kolobežky Bolt na Slovensku.

Z dostupných informácií sa dozvedáme, že štúdia vo Fínsku zistila, že viac ako polovica zaznamenaných nehôd na kolobežkách súvisela s alkoholom alebo drogami. Spoločnosť Bolt sa v súvislosti s danými zisteniami zaviazala ďalej rozvíjať svoje testy kognitívnych reakcií, ktoré zabraňujú jazde pod vplyvom alkoholu a realizovať vzdelávacie kampane informujúce používateľov o rizikách vyplývajúcich z jazdy pod vplyvom alkoholu.

947fbWaY.jpeg


Súvisiaci článok
Denis Mlynek z Rally Radosti: Žilina je každoročne úplne najväčšia pecka! Na námestí sa vždy stretne do šesťtisíc ľudí (VIDEO)
Čítajte viac >

Zdieľať článok

Ďakujeme, že nás čítate. V prípade, že ste našli v článku chybu, napíšte nám na redakcia@sp21.sk

Lock-icon

Pre pridávanie komentárov do diskusie sa musíteprihlásiť