Streda 18. 09. 2024 15:35:22 | Meniny má Eugénia

Lavička Mladých sa stala víťazným projektom súťaže Stredoškolského podnikateľského zámeru

Mesto Liptovský Mikuláš na sociálnej sieti informuje, že nadaný Filip Mihok zo Strednej odbornej školy stavebnej v Liptovskom Mikuláši sa stal víťazom súťaže Stredoškolský podnikateľský zámer 2022. Prvenstvo získal s úspešným projektom Lavička Mladých alebo Lavička ako Obraz. FOTO: Facebook/Mesto Liptovský Mikuláš

Radka Kostánová|29. jún 2023|15:30:53

Filipova lavička má netradične tvar šesťuholníka, ktorý je rozrezaný na dve symetrické polovice. Do nich je vložený stolík šesťuholníkového tvaru. Osadil ju v obci Lúčky.

„Chcel som ponúknuť lavičku s originálnym tvarom a umeleckým dizajnom. Zámerom bolo vytvoriť priestor pre socializáciu ľudí a zároveň skrášliť priestor netradičným tvarom a originálnym dizajnom. Takúto lavičku možno inštalovať prakticky kdekoľvek s tým, že by sa na jej dizajne podieľali miestni umelci, zároveň by mohla byť inštalovaná v zaujímavých lokalitách s dobrým výhľadom a umocnením oddychového účinku,“ povedal Filip Mihok pre mesto Liptovský Mikuláš.

Filip chce vytvárať ďalšie netradičné a zaujímavé projekty

Mesto doplnilo, že návrh a dizajn lavičky pripravoval niekoľko dní. Celá realizácia trvala dokopy približne dva mesiace.

„Jednotlivé časti som vyrábal s kamarátmi. Keď sme mali diely hotové, lavičku sme osadili, spravili oficiálne otvorenie a odovzdali lavičku do majetku obce. Stretávali sme sa každý víkend, spolu sme pracovali zhruba 50 hodín, príprava návrhu trvala šesť hodín. No a neskôr som sa dopočul o Stredoškolskom podnikateľskom zámere. V ňom mi napadlo oživiť nápad lavičky a posunúť ho ďalej, pri tejto príprave som strávil 12 hodín. Do súťaže som sa zapojil s cieľom zviditeľniť projekt a posunúť ho ďalej, aby sa mu dostalo pozornosti,“ poznamenal študent mikulášskej stavebnej školy.

Zároveň chce Filip svoju kreativitu rozširovať a ponúkať svoje nápady inde

Prvenstvo v súťaži, ako podotklo mesto Liptovský Mikuláš, znamenalo pre Filipa možnosť zaujať. Svoju tvorbu by chcel totiž ponúknuť aj do iných miest.

„Uvidím, ktorým smerom sa posuniem, rád by som však pokračoval v práci na takýchto netradičných projektoch. Bolo by zaujímavé vyhotoviť lavičku vo viacerých mestách a obciach,“ ukončil Filip.


Súvisiaci článok
Víťazstvo v súťaži o Najkrajší list 2023 putuje na Liptov
Čítajte viac >

Zdieľať článok

Ďakujeme, že nás čítate. V prípade, že ste našli v článku chybu, napíšte nám na redakcia@sp21.sk

Lock-icon

Pre pridávanie komentárov do diskusie sa musíteprihlásiť