Štvrtok 16. 05. 2024 00:34:03 | Meniny má Svetozár

Martinské kníhkupectvo Martinus získalo prestížny titul OFFICE ROKA

Súťaž OFFICE ROKA je jediným projektom na Slovensku, ktorý už siedmy rok v poradí oceňuje pracovné prostredie, jeho dizajn aj funkčnosť v praxi, pričom ho hodnotí nezávislá odborná porota. Medzi dvanástimi finalistami bolo aj martinské kníhkupectvo Martinus, s.r.o., ktorého nová centrála sídli v industriálnom priestore bývalých Závodov ťažkého strojárstva v Martine. Foto: Juliana Krčulová / SP21

Juliana Krčulová|13. jún 2023|11:21:05


Súvisiaci článok
Martinské kníhkupectvo Martinus bojuje o prvenstvo v súťaži OFFICE ROKA (FOTOGALÉRIA)
Čítajte viac >

Súťaž OFFICE ROKA je jediným projektom na Slovensku, ktorý už siedmy rok v poradí oceňuje pracovné prostredie, jeho dizajn aj funkčnosť v praxi, pričom ho hodnotí nezávislá odborná porota, ktorá je zložená z významných architektov, dizajnérov, zástupcov developerov a špecialistov na realitný biznis, pracovné priestory a ľudské zdroje.

O hlavnú cenu „Absolútneho víťaza“ bojovalo v aktuálnom ročníku dvanásť prihlásených spoločností, ktoré sa z konkurencie 48 firiem prebojovali až do finále. Medzi finalistami bolo aj martinské kníhkupectvo Martinus, s.r.o., ktorého nová Centrála sídli v industriálnom priestore bývalých Závodov ťažkého strojárstva v Martine. Vchádza sa do nej cez 6-metrové vstupné dvere, ktoré odkazujú na knihu Alica v krajine zázrakov. Ergonómia, prepojenosť, farebnosť a ďalšie prvky nesú rukopis “martinusáckeho dizajnu“.

DSC_0057_b1c1a328a0.jpg

Nositeľom titulu Absolútny víťaz OFFICE ROKA 2022 sa stala slovenská spoločnosť ALPE Euroservice z Trnavy.

„Vytvorila unikátne priestory v industriálnom parku v budove postavanej na mieru svojim potrebám a požiadavkám. Prispôsobila ich do detailov tímu ľudí, pracovným procesom, aby čo najefektívnejšie odrážali rytmus biznisu. Priestory dosiahli vysoké skóre vo všetkých aspektoch, ktoré hodnotila odborná porota 7. ročníka súťaže o najinšpiratívnejšie kancelárie na Slovensku, ktorú organizuje realitno-poradenská spoločnosť CBRE Slovensko,“ informuje oficiálny web súťaže OFFICE ROKA.

1686297184842.jpeg Foto: Martinus

Odborná porota zároveň vybrala aj víťaza v kategórii „Kancelária ako DNA firmy“, ktorým sa stalo práve martinské kníhkupectvo Martinus.

„Lucia Duba, Lucia Janišová a Barbara Korimová na fotke nie sú náhodne. Bez nich by naša martinská Centrála nevyzerala tak, ako vyzerá, bez nich by určite nestála načas, a tiež by sa nevyriešilo milión veľkých vecí, ale aj maličkostí, vďaka ktorým sa v tomto priestore cítime tak dobre. Ďakujeme!“ uviedla spoločnosť Martinus na sociálnej sieti LinkedIn. So širokou verejnosťou sa podelila aj o slová porotkyne, Ester Svetlík Danelovej, ktorá im cenu odovzdala:

„Priestory Martinusu rešpektujú históriu. Jednak je to história Závodov ťažkého strojárstva v Martine a jednak história a DNA firmy, ktorá v tomto meste vznikla. Napokon sú tu zakomponované viaceré funkčné prvky z pôvodného sídla firmy a z pôvodnej budovy. Celý priestor nesie množstvo vtipných a šikovných detailov, ktoré odkazujú na knižný vesmír. Sú tam nielen pre kmeňových zamestnancov a návštevníkov, ale uľahčujú aj navigáciu sezónnym brigádnikom.“

DSC_0035_8d4de475cf.jpg


Súvisiaci článok
Manažér logistiky kníhkupectva Martinus: Kniha je pre nás viac ako tovar (FOTO + VIDEO)
Čítajte viac >

Zdieľať článok

Ďakujeme, že nás čítate. V prípade, že ste našli v článku chybu, napíšte nám na redakcia@sp21.sk

Lock-icon

Pre pridávanie komentárov do diskusie sa musíteprihlásiť