Streda 27. 03. 2024 05:56:25 | Meniny má Alena

Zmodernizované trhovisko v Žiline hľadá lokálnych predajcov

Schátrané priestory trhoviska, ktoré sa nachádzajú medzi ulicami Horný val a J. M. Geromettu, prechádzajú významnou rekonštrukciou. Je to zmena, ktorá mnohým chýbala. Na prelome júna a júla sa zo starého trhu stane moderné miesto, kde si prídu na svoje najmä milovníci lokálnych produktov, čerstvej zeleniny či kávy. Informovala o tom hovorkyňa mesta Žilina Zuzana Holienčíková. FOTO: Zuzana Holienčíková

Radka Kostánová|3. jún 2023|17:00:01

„Zmena sa nedotkne iba výmeny obsahu predávaných produktov. Trhovisko sa mení na príjemný, moderný, architektonický priestor s uzavretou spoločnou chodbou a štrnástimi predajnými stánkami. Ich rozloha bude síce menšia, no prispôsobené budú na pohodlné využitie a prenajímateľom poskytnú všetko, čo pre svoj predaj potrebujú,“ priblížila hovorkyňa.

Hlavnou snahou projektu je najmä priniesť na trhovisko rozmanitosť a vymazať negatívne vnímanie priestoru. Má sa stať miestom, na ktorom nájdu Žilinčania kvalitné a čerstvé potraviny od lokálnych dodávateľov a taktiež remeselné výrobky. Takýto koncept pomáha podporiť ľudí z regiónu a dáva im priestor na svoju prezentáciu a predaj.

x_DSC_0454_c475b1fa97.jpg FOTO: WWW Žilina-gallery.sk

„Momentálne je úlohou mesta nájsť potenciálnych trhovníkov a predajcov, ktorí by mali záujem stať sa súčasťou nového trhoviska a obohatiť ho kvalitnými produktmi. Ak ste jedným z nich, pripojte sa k nám a využite jedinečnú možnosť prispieť k tradičnému trhovému nakupovaniu s moderným prístupom k budúcnosti,“ uzatvorila Holienčíková.


Súvisiaci článok
Staré žilinské trhovisko sa dočká modernizácie. Po novom bude pozostávať z pätnástich predajných priestorov (FOTOGALÉRIA)
Čítajte viac >

Zdieľať článok

Ďakujeme, že nás čítate. V prípade, že ste našli v článku chybu, napíšte nám na redakcia@sp21.sk

Lock-icon

Pre pridávanie komentárov do diskusie sa musíteprihlásiť